vakantieganger whatsapp

Gebroken hart echt gevaarlijk voor je gezondheid

Je zou het niet denken maar volgens wetenschappers kunnen mensen sterven aan een gebroken hart. Na het overlijden van een geliefde lopen mensen meer kans om een hartaanval of een beroerte te krijgen.

Het overlijden van een geliefde kan niet alleen zorgen voor depressie en angstgevoelens, maar blijkt ook de weerstand van het lichaam te verlagen, zo meldt de Daily Mail. Daardoor hebben mensen meer kans op ziektes, van verkoudheid tot kanker.

In de eerste maand na het overlijden van een geliefde hebben mensen twee keer zoveel kans op een hartaanval of beroerte. In het eerste jaar na de dood van een geliefde hebben mensen zelfs zes keer zoveel kans om zelf te overlijden. Volgens wetenschappers is met name de toegenomen productie van cortisol, een hormoon dat vrijkomt als mensen last hebben van stress, de belangrijkste oorzaak. Het hormoon zorgt er voor dat er meer suiker in het bloed komt, waardoor er meer energie beschikbaar komt. Als de hoeveelheid cortisol echter langdurig groot blijft, kan dit leiden tot schade aan het lichaam.

Haaruitval

Een aantal vrouwen hebben na het overlijden van hun partner door de grote hoeveelheid cortisol in hun lichaam tijdelijk last van haaruitval. Daarnaast zijn veel mensen tijdelijk extra gevoelig voor verkoudheid, griep en hoofdpijn.

Ook kan de stress die ontstaat door het rouwproces leiden tot astma-aanvallen en het ontstaan van astma. Veel mensen hebben door de dood van een geliefde last van een te hoge bloeddruk, hetgeen beroertes en hartaanvallen tot gevolg kan hebben.

Roken

Ook kunnen mensen sneller last krijgen van darmontstekingen en zelfs diabetes. Omdat mensen die in de rouw zijn soms ongezonder gaan leven, meer roken en minder bewegen zouden ze daardoor ook gevoeliger zijn voor kanker, botbreuken en hartaanvallen.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.