vakantieganger whatsapp

Gebroken hart echt gevaarlijk voor je gezondheid

Je zou het niet denken maar volgens wetenschappers kunnen mensen sterven aan een gebroken hart. Na het overlijden van een geliefde lopen mensen meer kans om een hartaanval of een beroerte te krijgen.

Het overlijden van een geliefde kan niet alleen zorgen voor depressie en angstgevoelens, maar blijkt ook de weerstand van het lichaam te verlagen, zo meldt de Daily Mail. Daardoor hebben mensen meer kans op ziektes, van verkoudheid tot kanker.

In de eerste maand na het overlijden van een geliefde hebben mensen twee keer zoveel kans op een hartaanval of beroerte. In het eerste jaar na de dood van een geliefde hebben mensen zelfs zes keer zoveel kans om zelf te overlijden. Volgens wetenschappers is met name de toegenomen productie van cortisol, een hormoon dat vrijkomt als mensen last hebben van stress, de belangrijkste oorzaak. Het hormoon zorgt er voor dat er meer suiker in het bloed komt, waardoor er meer energie beschikbaar komt. Als de hoeveelheid cortisol echter langdurig groot blijft, kan dit leiden tot schade aan het lichaam.

Haaruitval

Een aantal vrouwen hebben na het overlijden van hun partner door de grote hoeveelheid cortisol in hun lichaam tijdelijk last van haaruitval. Daarnaast zijn veel mensen tijdelijk extra gevoelig voor verkoudheid, griep en hoofdpijn.

Ook kan de stress die ontstaat door het rouwproces leiden tot astma-aanvallen en het ontstaan van astma. Veel mensen hebben door de dood van een geliefde last van een te hoge bloeddruk, hetgeen beroertes en hartaanvallen tot gevolg kan hebben.

Roken

Ook kunnen mensen sneller last krijgen van darmontstekingen en zelfs diabetes. Omdat mensen die in de rouw zijn soms ongezonder gaan leven, meer roken en minder bewegen zouden ze daardoor ook gevoeliger zijn voor kanker, botbreuken en hartaanvallen.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.