uitmaken relatie

Gebrek aan hygiëne helpt eerste date én prille relatie om zeep

Vergeet die witte sokken, suffe sandalen of het feit dat nog met je ex op die guitige profielfoto staat. Dé reden waarom die eerste date uitdraait op een compleet fiasco heeft een geheel andere oorzaak. Een onverzorgd uiterlijk en zurige zweetlucht staat niet alleen garant voor het lopen van een blauwtje, maar reduceert je kansen op een vaste relatie aanzienlijk. Dit blijkt uit een online onderzoek van Singlessite.nl Magazine onder bijna 1000 singles.

Eerste date om zeep

Behalve dat de ondervraagde singles absoluut afknappen op een onverzorgde look, (20%), naar zweet ruikende mannen en vrouwen (16%) en dates die de godganselijke tijd met hun mobiele telefoon bezig zijn (15%) zijn er meer oorzaken waarom een eerste date gedoemd is te mislukken. Op een goede vierde plaats komt de stinkende adem (14%) en ook slechte (tafel)manieren zijn (13%) zijn een valide reden om geen vervolg te geven aan iets wat er digitaal zo veelbelovend uitzag! De overige 23 procent van de singles vindt ‘over seks beginnen’, ‘teveel praten’ en ‘in het echt veel dikker dan op de profielfoto’ een uitstekende reden om af te zien van verder contact.

Top 8 afknappers eerste date ziet er als zo uit:

 1. Onverzorgd uiterlijk 20%
 2. Ruikt naar zweet 16%
 3. Hele tijd met mobiel bezig 15 %
 4. Geen frisse adem 14%
 5. Slechte manieren 13%
 6. Over seks beginnen 10%
 7. Dikker dan op (profiel)foto 8%
 8. Teveel praten 4%

hygiëne eerste date relatie

Kansen vaste relatie

Eenmaal die eerste-date-fase voorbij komen de prille koppels in een ander stadium terecht. Er wordt voorzichtig naar de toekomst geblikt en mogelijk stiekem aan een duurzame, vaste relatie gedacht. Maar ook dan kan het nog behoorlijk misgaan. Singlessite.nl vroeg de deelnemende singles naar hun absolute afknappers bij een toekomstige levenspartner. Daaruit blijkt dat onbetrouwbaarheid (20%) met stip op nummer één staat. Heb je ook nog eens een gebrekkige hygiëne (19%) of een kort lontje (16%), dan heb je het knap lastig op de relatiemarkt. Ze behoren namelijk tot de top drie van afknappers bij een toekomstige levenspartner.

Top 8 afknappers levenspartner:

 1. Onbetrouwbaarheid 20%2
 2. Gebrek aan hygiëne 9%
 3. Woede uitbarstingen 16%
 4. Geen gevoel voor humor 15%
 5. Arrogantie 13%
 6. Een laag libido 8%
 7. Slordigheid 5%
 8. Spraakwaterval 4%

Van libido tot sloddervos

Het beeld dat een zeer actief seksleven een vereiste is voor de moderne single binnen een nieuwe relatie zou wel eens op een misvatting kunnen berusten. Uit de enquête blijkt namelijk dat een laag libido voor de meesten niet echt een onoverkomelijk probleem is. Slechts 8 procent vindt dit een serieuze afknapper. Enorme sloddervossen en spraakwatervallen kunnen opgelucht ademhalen, slechts een paar procent van de singles vindt dit dermate irritant om hier een prille relatie op stuk te laten lopen.

Bron: Online magazine Singlessite.nl, april 2016

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.