GameofThrones serie 6

Game of Thrones seizoen 6 ‘Made in Spain’

Ook aan de buis gekluisterd nu seizoen 6 van The Game of Thrones van start is gegaan? In Spanje zitten fans ook voor de buis en kijken met iets andere ogen want veel opnames zijn gemaakt in Spanje!

Toeristen naar Spanje

Dit gebeurde ook al in seizoen 5 toen men in Andalusië opnames maakte met als gevolg dat er duizenden toeristen naar de Alcazar in Sevilla, de Plaza de Toros in Osuna, el Coto de las Canteras en de brug van Córdoba trokken om deze te bezoeken.  Veel van de nieuwe bestemmingen in seizoen 6 zijn herkenbaar maar met de hulp van speciale effecten lijkt het er soms niet op dat er opnames waren in Girona, Canet de Mar, Guadalajara, Peñiscola, Navarra en Almería.

Cordoba Game of Thrones

Stad & Natuur

In Girona maakte men opnames rondom de kathedraal met de daarbij horende lange trappen, de Joodse wijk en de Arabische baden. In de provincie Barcelona werden opnames gemaakt bij het Castillo de Santa Florentina in de plaats Canet de Mar.

Naast Catalonië werden er opnames gemaakt in de provincie Navarra, om precies te zijn in het prachtige Parque Natural de las Bardenas Reales. Dit mooie natuurpark ligt vlakbij de plaats Tudela en ondanks het feit dat sommige rotsformaties een plaats zouden kunnen krijgen in een science fiction film koos het HBO team er toch voor om opnames te maken.

Florentina Game of Thrones 6

Kastelen

Van Navarra vertrok het team naar Guadalajara waar opnames werden gemaakt bij het 12e eeuwse Castillo de Zafra. Het HBO team koos uit alle kastelen die men in Spanje heeft voor dit kasteel om opnames te maken rondom en in de omgeving van het Castillo de Zafra.

Niet iedereen zal bekend zijn met het kasteel in Guadalajara maar het kasteel van de badplaats Peñiscola zal bij veel toeristen bekender zijn. Het Papa Luna kasteel op het schiereiland en de daarom liggende straten doen dienst als decor in een of meerdere van de nieuwe afleveringen van seizoen 6 waar het zogenaamd ligt in het koningschap Dorne.

Kasteel Game of Thrones 6

Andalusië

Voor de Game of Thrones seizoen 6 werden nu ook weer opnames gemaakt in Andalusië, dit keer n de provincie Almería. Het Alcazaba van de stad deed dienst als een van de vele paleizen waar de hoofdrolspelers van de serie wonen of verblijven. Ook werden er opnames gemaakt in de Sierra de Alhamila, een bekende plaats voor opnames waar nog niet zo lang geleden opnames plaatsvonden voor de Exodus film van Ridley Scott.

Verwacht wordt dat ook deze nieuwe bestemmingen in seizoen 6 weer veel toeristen zullen aantrekken gedurende dit jaar en de komende jaren. Met eigen ogen de pracht van Andalusië in een gezellige groep bekijken, dat doe je hier.  

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!