hoge hakken

Ga uit op hoge hakken

Mannen zijn gevoelig voor vrouwen met hoge hakken. Hoe hoger de hak, hoe aantrekkelijker ze haar vinden. Ben je zelf vrouw en denk je in eerste instantie wat een onzin, dan is er maar één manier om hier achter te komen. Trek je hoogste hakken aan, maar waarschijnlijk zijn die niet hoog genoeg. Ga shoppen en koop een paar mooie echte hoge hakken schoenen. En dan moet je er mee uitgaan natuurlijk. Succes verzekerd.

Hoe hoger de hak hoe aantrekkelijker

Dus hoe hoger de hak, hoe aantrekkelijker een vrouw gevonden wordt door een man. Deze stelling stond 2 juni in BNDeStem in een column van Diekstra, waarin hij zich buigt over de menselijke geest. Ja, wat gaat er om in die mannelijke menselijke geest wanneer de hoogte van de hak de mate van aantrekkelijkheid van het andere geslacht gaat bepalen. Het zal wel weer met de evolutietheorie te maken hebben, was mijn eerste gedachte. Toch maar verder gelezen, wie weet wat ik er nog van kon leren, als vrouw.

Duizelingwekkende hoogte

Een vriendin van Diekstra had hem verteld dat ze op haar paasbest gekleed en daardoor zelfverzekerd, door de PC Hooftstraat had gelopen. Een man had haar aangetikt en gezegd dat ze er prachtig uitzag maar dat het prijsje van haar schoenen nog aan de zool plakte. Hoe had die man dat kunnen zien, als zij op zulke duizelingwekkend hoge hakken liep? Het waren die hakken en niet het prijsstickertje waarom die man haar had aangesproken.

Effect van hoogte hak op man

Er zijn zelfs wetenschappelijke experimenten uitgevoerd naar het effect van de hakhoogte van vrouwen op het gedrag van mannen. Hieruit bleek dat een hak de man behoorlijk beïnvloedt. Hoe hoger een hak, hoe groter de kans dat een vrouw door een man wordt opgemerkt, aantrekkelijk wordt gevonden en wordt aangesproken óf geholpen.

Hoger hak meer hulp

Dat hulp wordt geboden, werd duidelijk in een experiment waarin een jonge vrouw haar handschoen op straat verloor om te kijken of ze te hulp werd geschoten. Wanneer de vrouw hakken droeg van 9 cm dan pakten bijna alle passerende mannen haar handschoen op, bij hakken van 5 cm deden 4 van de 5 mannen dat. Droeg ze vervolgens platte schoenen, dan bukten slechts 3 van de 5 voor haar. Bij vrouwen onder elkaar  heeft de hoogte van de hak geen invloed op hun gedrag.

Waarin zit gevoeligheid hoogte hak?

Het kan komen dat mannen zo gevoelig zijn voor de naaldhak omdat vrouwen die ze dragen meer met hun heupen wiegen dan de doorsnee vrouw. Mannen vinden dat aantrekkelijk. Maar zelfs Diekstra, een man, gelooft niet dat dit het hele verhaal is. Het effect speelt namelijk ook mee als een vrouw zit. Dus wanneer je als vrouw op een barkruk zit met hoge hakken dan heb  je twee keer zoveel kans benaderd te worden.  Mogelijk heeft het te maken met het feit dat mannen door tijdschriften en films hakken hebben leren associëren met aantrekkelijkheid of beschikbaarheid. Een escortdame in een film zie je nooit op platte schoenen lopen, ze zal gegarandeerd hoge hakken dragen. Dus voor mannen blijft het oppassen.

Vrouw is zelfverzekerder

Mannen gaan er vaak aan voorbij dat vrouwen ook wel eens hoge hakken dragen omdat ze dat zelf graag willen. Ze voelen zich er mooier door en daardoor zelfverzekerder. Mannen blijven nu eenmaal het verband leggen tussen beschikbaar zijn en dragen van hoge hakken. Diekstra raadt daarom mannen aan op te houden voor anderen in te vullen. Laat dat maar aan vrouwen over, die kunnen dat veel beter.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.