hoge hakken

Ga uit op hoge hakken

Mannen zijn gevoelig voor vrouwen met hoge hakken. Hoe hoger de hak, hoe aantrekkelijker ze haar vinden. Ben je zelf vrouw en denk je in eerste instantie wat een onzin, dan is er maar één manier om hier achter te komen. Trek je hoogste hakken aan, maar waarschijnlijk zijn die niet hoog genoeg. Ga shoppen en koop een paar mooie echte hoge hakken schoenen. En dan moet je er mee uitgaan natuurlijk. Succes verzekerd.

Hoe hoger de hak hoe aantrekkelijker

Dus hoe hoger de hak, hoe aantrekkelijker een vrouw gevonden wordt door een man. Deze stelling stond 2 juni in BNDeStem in een column van Diekstra, waarin hij zich buigt over de menselijke geest. Ja, wat gaat er om in die mannelijke menselijke geest wanneer de hoogte van de hak de mate van aantrekkelijkheid van het andere geslacht gaat bepalen. Het zal wel weer met de evolutietheorie te maken hebben, was mijn eerste gedachte. Toch maar verder gelezen, wie weet wat ik er nog van kon leren, als vrouw.

Duizelingwekkende hoogte

Een vriendin van Diekstra had hem verteld dat ze op haar paasbest gekleed en daardoor zelfverzekerd, door de PC Hooftstraat had gelopen. Een man had haar aangetikt en gezegd dat ze er prachtig uitzag maar dat het prijsje van haar schoenen nog aan de zool plakte. Hoe had die man dat kunnen zien, als zij op zulke duizelingwekkend hoge hakken liep? Het waren die hakken en niet het prijsstickertje waarom die man haar had aangesproken.

Effect van hoogte hak op man

Er zijn zelfs wetenschappelijke experimenten uitgevoerd naar het effect van de hakhoogte van vrouwen op het gedrag van mannen. Hieruit bleek dat een hak de man behoorlijk beïnvloedt. Hoe hoger een hak, hoe groter de kans dat een vrouw door een man wordt opgemerkt, aantrekkelijk wordt gevonden en wordt aangesproken óf geholpen.

Hoger hak meer hulp

Dat hulp wordt geboden, werd duidelijk in een experiment waarin een jonge vrouw haar handschoen op straat verloor om te kijken of ze te hulp werd geschoten. Wanneer de vrouw hakken droeg van 9 cm dan pakten bijna alle passerende mannen haar handschoen op, bij hakken van 5 cm deden 4 van de 5 mannen dat. Droeg ze vervolgens platte schoenen, dan bukten slechts 3 van de 5 voor haar. Bij vrouwen onder elkaar  heeft de hoogte van de hak geen invloed op hun gedrag.

Waarin zit gevoeligheid hoogte hak?

Het kan komen dat mannen zo gevoelig zijn voor de naaldhak omdat vrouwen die ze dragen meer met hun heupen wiegen dan de doorsnee vrouw. Mannen vinden dat aantrekkelijk. Maar zelfs Diekstra, een man, gelooft niet dat dit het hele verhaal is. Het effect speelt namelijk ook mee als een vrouw zit. Dus wanneer je als vrouw op een barkruk zit met hoge hakken dan heb  je twee keer zoveel kans benaderd te worden.  Mogelijk heeft het te maken met het feit dat mannen door tijdschriften en films hakken hebben leren associëren met aantrekkelijkheid of beschikbaarheid. Een escortdame in een film zie je nooit op platte schoenen lopen, ze zal gegarandeerd hoge hakken dragen. Dus voor mannen blijft het oppassen.

Vrouw is zelfverzekerder

Mannen gaan er vaak aan voorbij dat vrouwen ook wel eens hoge hakken dragen omdat ze dat zelf graag willen. Ze voelen zich er mooier door en daardoor zelfverzekerder. Mannen blijven nu eenmaal het verband leggen tussen beschikbaar zijn en dragen van hoge hakken. Diekstra raadt daarom mannen aan op te houden voor anderen in te vullen. Laat dat maar aan vrouwen over, die kunnen dat veel beter.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag