lesbiennes scheiden sneller dan homo's

Ga uit je verdriet

We weten met zijn allen dat kerstmis en oudejaarsavond eigenlijk heel vervelend zijn voor singles. Iedereen doet alsof het leuk is, maar dat is het gewoon niet.  En ben je net in de steek gelaten of is je huwelijk net beëindigd, dan zul jij je echt klote voelen. Alles voelt anders dan voorheen en de gedachte dat de rest van de wereld gelukkig is, maakt je stemming nog somberder, indien mogelijk.

Je kunt me niet alles afnemen

Ik wil je echter wakker schudden, stop met piekeren, show je spierballen en neem terug waar je recht op hebt. Keer terug tot jezelf, en ik weet dat je het kunt, en zeg tegen jezelf: “Je kunt mijn huwelijk verpesten, je kunt mijn geld nemen, ik moest noodgedwongen toestaan dat de kinderen hun leven delen tussen twee ouders , maar je kunt me niet mijn goede tijd afnemen. Die is van mij.

Het deed echt pijn

Geloof me, ik kan er over mee praten. Jaren geleden verliet mijn man me plotseling half november. Het was dodelijk om te zien hoe  andere mensen blij waren en opgewonden waren over hun aankopen en hun bezigheden rondom kerst. Het deed echt pijn.

Tranen bleven stromen

Een vriend nodigde me toen uit voor oudejaarsavond, een etentje en vuurwerk om middernacht. Ik heb wat kleren bij elkaar gezocht, om er toch nog enigszins toonbaar uit te zien, ondanks mijn verdriet. Ik ben gegaan. Het was bijna ondraaglijk. Zeker met de jaarwisseling als je voor het eerst in je leven  je kinderen niet bij je hebt. Ik had geen controle over mijn tranen, die kwamen en blijven komen. Zeker bij het zien van andere gelukkige mensen.  Maar ik ben niet alleen thuis blijven zitten, ik ben wel gegaan.

Ga uit je verdriet

Dus soms is het nodig iets te doen waar je absoluut niets voor voelt. Je moet jezelf vermannen en zeggen dat het jouw leven is en dat je een bepaald feest gaat vieren ook al voelt het dat je het niet gaar overleven. Zorg goed voor je zelf door bijvoorbeeld een bos bloemen te kopen  voor jezelf. Steek kaarsen aan, zet een stemmig liedje op en zeg ja wanneer iemand je uitnodigt, ook al betekent het dat je maar even blijft. Koop eens een cadeautje voor jezelf en ga je best doen je gemoedsrust terug vinden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.