Heb jij ook vaak dat je wakker wordt met een droom. Een droom die je niet uit je slaap houdt, maar die je met een onrustig gevoel wakker laat worden. Wanneer je vaak die zelfde droom hebt en je hebt daar last van, dan zou je eens kunnen bekijken of je er niet iets tegen kunt ondernemen.

Aan de slag met je droom

Een psycholoog met de naam Wallace heeft  in zijn praktijk gedurende 30 jaar dromen geïnterpreteerd. Hij kwam hiermee uit op een lijst van 9 meest voorkomende dromen. Hij heeft het hier niet bij gelaten.Hij is er een betekenis aan gaan geven, zodanig dat de betreffende dromers er in hun wakkere leven mee aan de slag kunnen.

1. Ongecontroleerd voertuig

Interpretatie: De auto staat voor uw vermogen om constante vooruitgang te boeken in de richting van een specifiek doel. In wakkere leven ken je het gevoel dat je niet genoeg controle hebt over je weg naar het succes.

Te doen: In plaats van proberen om controle te krijgen over de situatie, raadt Wallace aan om je grip te verminderen. Laat jouw fundamentele instinct en drijfveer jou in de richting van het beste pad sturen.

2. Het vinden van leegstaande ruimte

Interpretatie: De kamers in een huis vertegenwoordigen verschillende aspecten van je karakter. Het vinden van een ongebruikte ruimte suggereert dat je een talent aan het ontdekken bent waarvan je niet wist dat je het had.

Te doen: Hoe meer tijd je besteedt aan het onderzoeken van je sluimerende en verborgen talenten, hoe groter de kans dat er meer deuren zullen opgaan in het wakkere leven.

3. Vliegen

Interpretatie: In staat zijn om te vliegen suggereert dat je jezelf losmaakt van omstandigheden die in het dagelijks leven een last zijn geworden.

Te doen: Dit gevoel van bevrijding kun je als geluk of toeval ervaren en het is er meestal omdat je erin geslaagd bent een belangrijke beslissing te nemen. Het kan ook zijn dat je uitgestegen bent boven de beperkingen van een zware verantwoordelijkheid. Je hoeft dus eigenlijk niets meer te doen anders dan er van genieten. Het zware werk is reeds gedaan.

4. Onvoorbereid naar een examen gaan

Interpretatie: Een examen afleggen weerspiegelt ieders oordeel over zijn prestatievermogen, dus geeft deze droom aan dat je je eigen prestaties in het wakkere leven kritisch in de gaten moet houden of onderzoeken.

Te doen: Je kunt beter niet te veel tijd besteden aan onderzoek, gewoon op tijd de materie gaan leren voor een toets zal al veel onrust wegnemen.  Dromen dat je onvoorbereid naar een examen gaat, geeft mogelijk aan dat je talenten genoeg hebt, dus dat je je minder zorgen kunt maken en vooral moet genieten van de verworven kennis. Blijf je zelf niet steeds beoordelen.

5. Vallen

Interpretatie: Wanneer je in een droom valt, is dat een indicatie dat je in het wakkere leven te strak vasthoudt aan een bepaalde situatie. Je bent toe aan ontspanning om te kunnen loslaten.

Te doen: In plaats van zo bang te zijn om de controle te verliezen, moet je soms gewoon vertrouwen in jezelf en anderen. Alles zal op een natuurlijke manier op zijn plaats vallen.

6. Naakt in het openbaar

Interpretatie: We kiezen onze kleren om een bepaald beeld van onszelf te presenteren aan de mensen om ons heen. Jezelf naakt in het openbaar dromen doet vermoeden dat er sprake is van een situatie in het wakkere leven die een kwetsbaar en blootgesteld gevoel geeft.

Te doen: Hoewel je bang bent dat het gênant zou kunnen zijn, moet je je durven open te stellen voor anderen, je figuurlijk bloot geven, zodat anderen de kans krijgen jouw  echte talenten te zien.

7. Uitvallende tanden

Interpretatie: Je tanden symboliseren hoe zelfverzekerd en krachtig jij je voelt, dus is er een bepaalde situatie in het echter leven die je zelfvertrouwen doet afbrokkelen.

Te doen: In plaats van je machteloos te voelen door die probleemsituatie, probeer je kalm na te denken over de feiten en die te beschouwen als een uitdaging.

8. Geen wc vinden

Interpretatie: Een toilet is wat we gebruiken om op een nette manier een van onze fundamentele behoeften te klaren. Het legen van onze darmen als dat nodig is. Kun je in je droom geen wc vinden dan is er in het wakkere leven mogelijk een belemmering om te uiten wat je kwijt wil of welke behoeften je echt hebt.

Te doen: Besteed meer tijd aan het zoeken naar je eigen noden in plaats van de behoeften van anderen.

9. Achtervolgd worden

Interpretatie: Je wilt in het wakkere leven de confrontatie aangaan met een probleem, maar je weet niet hoe.

Te doen: Zie deze droom als een aanmoediging een bepaalde persoonlijke ambitie na te streven. Hoewel ze eng lijken, vestigen je achtervolgers de aandacht op je talenten die nog niet gerealiseerd zijn. Positieve aandacht om problemen te verhelpen, om tot realisatie van een streven te komen.

En om met Loesje af te sluiten….

ga uit je droom