anti stress
10 October 2017

Ga stress te lijf

Je hebt werk, je hebt vrienden, je hebt mogelijk een relatie, je hebt geld om van alles te doen en te kopen.  Dus eigenlijk heb je geen reden om ongelukkig te zijn, maar je bent het wel. Prikkelbaar en hoofdpijn strijden om een plek. Halt! Negeer deze signalen niet langer. Wanneer je beter voor je zelf zorgt kun je ook beter met anderen omgaan. Dit werkt weer positief door op je werk, bij een date of in een relatie. Ga stress te lijf.

Ga stress te lijf

Je hebt een sociaal leven, een goede baan en je bent druk met van alles. Maar misschien is dat wel het probleem. Doordat je het zo druk hebt, gaat alles als een sneltrein aan je voorbij en komt er juist minder uit je handen, dan je gewend was. Goed mogelijk dat stress bij jou aangeklopt heeft. Je hebt het binnen gelaten, ga ervoor zorgen dat hij jouw lijf weer verlaat. Doorgaan met hoe je bezig bent is dus het meest onverstandige wat je kunt doen. Stop, maak pas op de plaats en denk er over na. Wat kun je anders doen? Wat zou je minder kunnen doen aan werkzaamheden en meer aan ontspanning? Ga stress te lijf.

1. Plan vrije tijd en schrap activiteiten

Plan in je agenda tijd vrij om voor je zelf iets te doen, alleen of met anderen. Plan die tijd voordat je agenda is vol gelopen. Wanneer je iets hebt afgesproken met iemand dan zeg je dat niet zo snel af. Kijk daarnaast eens objectief naar al je bezigheden. Kun je niet wat schrappen? Je bent niet overal verantwoordelijk voor. Denk niet dat je zwak bent, als je besluit minder te gaan werken. Bedenk dat het bedrijf meer heeft aan een werknemer die een normale hoeveelheid werk verzet, dan één die thuis zit met een burn-out.

2. Stop met “moeten” en zeg “nee” op z’n tijd

Je denkt mogelijk dat iedereen van alles van je verwacht en dat alleen jij dat kunt invullen. Dat is niet zo, bedenk dat je niet onmisbaar bent. Stop voor je zelf te denken dat alles moet, dat doe je vooral jezelf aan. Alles hoeft ook zeker niet perfect. Kies ook eens voor jezelf. Stel grenzen aan wat je wel en niet wil doen. Het is heel frustrerend als andere mensen je leven bepalen. Durf “nee” te zeggen als iemand iets van je wil, waar je eigenlijk geen zin in hebt. Vraag tenminste bedenktijd, dat maakt het makkelijker om af te zeggen.

3. Eet gezond, sport en ontspan

Stress maakt je moe, logisch dat je het liefst met een pizza op de bank ploft. Dat lijkt verwennerij, maar op de lange termijn geef je stress meer kans. Zorg dat je gezond blijft, dan kunnen je geest en lichaam beter tegen spanning. Van bewegen krijg je meer energie en het werkt ook nog eens stressverlagend. Zorg voor vaste momenten van ontspanning. Hoe je dat doet maakt niet uit. Doe ademhalings-oefeningen, maak een wandeling. Ontspan met muziek of een boek.

4. Praat met anderen en maak een planning

Blijf niet alleen zitten met je problemen. Op je werk kun je je baas of collega’s duidelijk maken dat je te veel werk hebt liggen. Grote kans dat anderen niet eens hebben gemerkt dat je werk je overspoelt. Wat moet je deze dag doen? Begin iedere dag met een takenlijst. Het geeft je overzicht en houvast. Je kan ook aan het einde van een werkdag alvast een lijstje voor de volgende dag maken. Dat helpt je ‘s avonds om je werk los te laten. Als je in je vrije tijd dan nog aan iets denkt, kun je het meteen opschrijven.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

Zijn deze nieuwe work-out trends iets voor jou?

Een van de beste manieren om een ​​trainingsregime vol te houden,...

Gezonder eet en leefpatroon volhouden blijkt lastig

Gezonder leven, gewicht verliezen, meer sporten, uitgebalanceerder eten.. het klinkt makkelijker...

Weer aan de slag na de zomervakantie; zo blijf je relaxed

Heb je nog wat moeite om je draai weer te vinden...

Nee zeggen leer je in deze vijf stappen

Zeg jij ook (bijna) altijd overal ja op en heb je...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie