Winterdip

Ga op vakantie in de winter

De dagen worden alweer wat langer, heerlijk. Het zonnetje probeert langs mijn lamellen naar binnen te komen, ook aangenaam. Dat de zon schijnt hebben we jammer genoeg niet zelf in de hand. Goed voor jezelf zorgen, zodat je humeur altijd een zonnetje is, daaraan kun je zelf wel bijdragen. Je kunt ook lekker op vakantie gaan in de winter.

Sluit de winterdip buiten

Een winterdip is niet zo vreemd en je bent zeker niet de enige bij wie dit soms binnen sluipt. Je kunt je er voor afsluiten door juist je gordijnen zo wijd mogelijk open te gooien. Maar er zijn nog meer manieren om de winter zo opgewekt mogelijk door te komen.

1. Ga naar buiten

In de natuur zijn zorgt er al voor dat we ons vitaler voelen. Dat heeft dan niets te maken met het feit dat je vaak met iemand samen naar buiten gaat, zodat je sociaal contact hebt. In je eentje op een bankje in het bos of bij een plantsoen, doet je ook al goed.

2. Pak zoveel mogelijk licht

Lichttherapie is niet voor niets in het leven geroepen. Veel licht, ook al is het kunstlicht blijkt te werken tegen een winterdip. Dus doe in de ochtend meteen de gordijnen open en zet een extra lamp aan.

3. Breng kleur in je omgeving

Wanneer de zon schijnt valt het mee, maar er zijn van die winterse dagen die behoorlijk grauw kunnen ogen. Door zelf iets fleurigs aan te trekken, krik je eigen humeur en dat van je omgeving op. Je wordt ook blij van een kleurige bos bloemen op je tafel. Meer kleur in huis met accessoires kan volstaan, anders kun je zelfs witte muren opfleuren met een vrolijke tint.

4. Zoek  mannelijk  gezelschap

Hoewel het weer niet altijd uitnodigt om naar buiten te gaan, doe je er geen goed aan in je eentje thuis te zitten. Hiervan word je eerder nog somberder. Zoek dus anderen op. Het blijkt dat mannen op dit soort dagen het beste contact zijn, omdat die in het algemeen minder last hebben van winterdip.

5. Ga op vakantie in de winter

“Always look at the bright site of live”. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer jij van je zelf al jaren weet dat de winter niet jouw favouriete seizoen is, zorg dan dat er in het midden een mooie onderbreking zit in de vorm van een vakantie. Iets om naar uit te kijken. Lekker die winter, heerlijk die geplande vakantie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!