Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
kabelbaan
22 februari 2017

Ga met Pasen naar Midden Amerika op reis

Pasen is de perfecte tijd om een bezoek aan Midden-Amerika te brengen. De vele processies, legendarische paasbomen, lokale lekkernijen en kleurrijke vloerkleden zijn niet weg te denken tijdens de Semana Santa, ofwel de Heilige Week. Direct werk maken van je verre vakantie naar Midden-Amerika doe je bij deze reisaabieders

Het maken van de kleurrijke tapijten is één van de meest populaire tradities van Midden-Amerika. Tijdens de Heilige Week maakt de lokale bevolking dagelijks de meest bijzondere tapijten met behulp van bloemen, gekleurd zaagsel, zand en zout.

tapijt midden amerika

Kleurrijke en magische traditie in Guatemala

De Paasviering in Guatemala is één van de meest spectaculaire. Vele processies vinden plaats in Antigua, waaronder de bekende ‘Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid’ en de ‘Jezus Nazareth of Jezus Nazareno de Santa Catalina de Bobadilla’. De populaire feesten beginnen op Domingo de Ramos (Palmzondag) en eindigen op Domingo de Pascua (Paaszondag). De processies doorkruisen urenlang het centrum van de stad. Ondanks dat het veel weg heeft van de Spaanse feesten, geeft de Guatemalteekse bevolking kleur en magie aan de Paasdagen door de katholieke tradities te combineren met invloeden van de Maya religie. Deze elementen zijn terug te vinden in de details van de decoratieve tapijten.

Panama’s magische boom

Gedurende de Heilige Week in Panama is de legendarische boom Granadillo één van de meest bezochte plaatsen ten zuiden van Rio de Jesus. Volgens de bevolking beschikt de boom over wonderbaarlijke krachten en kan zij genezing bieden. Pelgrims reizen af om de bloemen te verzamelen waarmee ze thee en zalf maken. Ook gebruiken ze de bloemen voor het versieren van de tapijten

Straten vol in Nicaragua

In León vertrekt de bevolking vroeg in de ochtend naar de ‘Calles de las alfrombras’, wat ‘straten met tapijten’ betekent. Jaarlijks doen vele mensen op Goede Vrijdag mee aan deze mooie traditie. Ook vieren de Nicaraguanen Pasen op het water. Een processie van boten voert over het meer in ongeveer vier uur van Nicaragua naar Granada. Tijdens deze tocht varen de boten langs ruim 360 eilanden die duizenden jaren geleden ontstaan zijn door uitbarstingen van de vulkaan Mombacho.

nigaragua

Feestelijke wielerwedstrijd

Traditiegetrouw vindt er in Belize op de zaterdag voor Pasen een cross country wielerwedstrijd plaats. De Belizanen zijn gek op fietsen en dat blijkt ook wel uit de duizenden toeschouwers die de race jaarlijks trekt. De toeschouwers zorgen voor een extra feestelijk element langs de 230 kilometer lange route tussen Belize City en San Ignacio. Als reiziger goed om te weten dat bijna het gehele land in het teken staat van de wedstrijd en hierdoor vele wegen afgesloten zijn.

Tradities in El Salvador

In El Salvador vinden de festiviteiten rondom Pasen plaats in de steden Chalchuapa, Sonsonate en Izalco. Hoewel El Salvador een grote katholieke traditie heeft, weet ze deze goed te combineren met de eigen inheemse gewoontes tijdens de vele feesten. Bijvoorbeeld in de gemeenschap Texistepeque, waarbij op Tweede Paasdag de Talcigüines – oftewel de demonen – op zoek gaan naar Jezus. Hierbij delen ze ‘zweepslagen’ uit aan iedereen die hun pad kruist, zoals Jezus Christus deze gehad heeft tijdens zijn lijdensweg. Een traditie waarmee boete kan worden gedaan voor de gemaakte zonden. Een gevecht tussen goed en kwaad, waarbij het goede altijd overwint.

Honduras kleurt wit

De grootste Paasviering in Honduras vindt plaats in Tegucigalpa. De stad kleurt wit op Witte Donderdag en een dag later staat Goede Vrijdag in het teken van de processie Santa Entierro (Heilige Begrafenis) die door de belangrijkste straten van de diverse steden voert. Tijdens de processie in San Juan wordt op zondag de wederopstanding van Christus gevierd. Mocht je als bezoeker willen genieten van een rustig Tegucigalpa, dan ben je op deze zondag op het juiste adres. De bewoners zoeken deze dag massaal het strand op voor een vakantie.

Stranden in Costa Rica

In heel Midden-Amerika zijn de weersomstandigheden tijdens de Heilige Week perfect om het strand te bezoeken. Vele Costa Ricanen zijn dan ook niet thuis voor de religieuze festiviteiten, maar reizen af naar het strand. Waar ook verschillende traditionele gerechten kenmerkend zijn voor de Semana Santa, zoals empanadas met chiverre honey vulling, een deegwaar met een fruitsoort vergelijkbaar met pompoen. Andere gerechten die populair zijn om in deze periode te eten zijn kokoshoning, rijstpudding en soep met kabeljauw.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zes Europese bestemmingen die aanvoelen als een verre reis

Wereldreizen is fantastisch, maar het zal je verbazen hoe veel er...

Ontdek culinair Costa Rica in jouw eigen keuken

Met wat extra tijd thuis, komt ook extra tijd en liefde...

Verwonder en beleef Tanzania met deze 10 hoogtepunten

Woorden schieten tekort voor Tanzania als het gaat om de natuur...

De beste vakantiebestemmingen voor singles op zoek naar winterzon

Onlangs single geworden? Dan is het een aanlokkelijk idee om deze...

Tips ontdek Zuid-Afrika ‘off the beaten track’

Het mooie Zuid-Afrika is al jaren een gewilde vakantiebestemming. Dat is...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Koningaap - Safarireizen