ga leven

Ga leven en blijf niet wachten

Uitzonderingen daargelaten, maar zijn de meesten van ons niet bang om te falen. Hoe kun je dat verminderen door bevestiging te ontvangen van een ander. De angst om te falen wordt gevoed door ervaringen die je hebt meegemaakt en niet positief waren. Door die ervaringen gaat jouw ego steeds weer op de rem staan, zodra het spannend lijkt te worden.

Gooi de remmen los

De rem op je leven hebben, dat is voorzichtig en veilig. Maar of het het leukste is, dat valt te betwijfelen. Door steeds te wachten op bevestiging van een ander of het wel goed is wat je gaat doen, dan gaat het echte leven aan je voorbij. Je zit dan als het ware in een wachtkamer te wachten op positieve signalen hoe goed je wel niet bezig bent. Laat het leven niet aan je voorbij gaan. Gooi de remmen los.

Ga leven en blijf niet wachten

Wanneer je namelijk van alles gaat doen, dus de angsten proberen te vergeten, dan doe je ervaringen op. Deze ervatingen geven je richting. Soms sla je bij de verkeerde afslag af, maar de weg leidt altijd wel ergens naar toe. Je kunt ook soms weer een nieuwe afslag nemen. Waar je in ieder geval mee begonnen bent is uit je wachtkamer te komen. Op weg naar verlangens, hoop en dromen. Is het eng om uit de wachtkamer te komen? Wat is het ergste dat je kan overkomen? Verlies, afwijzing en verdriet.

Leef nu, blijf niet wachten

Maar verlies, afwijzing en verdriet beleef je al bij voorbaat, door enkel na te denken over spannende stappen. Je voelt bij wijze de angst al om te verliezen, om afgewezen te worden, of om verdriet te hebben. En dat allemaal terwijl er nog niets gebeurd is om die gevoelens te rechtvaardigen. Je wordt er in gevangen gehouden, terwijl er niets van waar is. Ga doen wat je wilt doen of wat je te doen hebt. En merk dan dat het grootste deel van jouw angsten helemaal niet uitkomt. Ga door je angst heen en start met doen. Leef nu, blijf niet wachten!

Bron:  Sabine Vekemans

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.