digitale vriendschap

Ga lekker online

Wanneer gezegd wordt dat digitale vriendschappen net zo waardevol zijn als gewone vriendschappen, dan trek je daar misschien even je wenkbrauwen bij op. Is dat zo? Vooral ouders baren zich zorgen over de manier waarop tieners contact hebben met hun vrienden. Namelijk hoofdzakelijk via online selfies en berichtjes. Niet nodig, zeggen wetenschappers. Ga lekker online.

Online vriendschap even waardevol

Afspreken met vrienden op een hangplek om lekker te gaan chillen. Of bij een voetbalveld om gezellig te hangen of een balletje te trappen. Ouders zouden dat liever zien dan dat hun kind alleen via zijn mobieltje contact heeft met leeftijdgenoten. Maar is het nu zo fout om meer digitale vrienden te hebben dan real live matties? Volgens de universiteit van California, Irvine, hoeven ouders zich geen zorgen te maken. Zij zeggen dat online vriendschappen voor jongeren even waardevol zijn als offline vriendschappen.

Online en offline vriendschappen overlappen

De onderzoekers hebben de kwaliteit van offline en online vriendschappen vergeleken en kwamen tot de conclusie dat ze geen verschil maken. Het nadeel van digitale vriendschappen is dat roddels zich sneller verspreiden. Maar er zijn daarentegen ook voordelen. De online vriendschappen bieden meer tijd om emoties onder controle te krijgen.  De nadelen vallen alles mee doordat de meeste jongeren online vooral contact hebben met mensen waar ze ook offline als vrienden mee omgaan.

Waarom online vrienden zoeken?

Maken ouders zich zorgen om hun kinderen, dan zijn het op een gegeven moment vaak ouderen die juist te weinig vriendschappen hebben zowel offline als online. Want niet alleen jongeren hebben vriendschap nodig. Iedereen geniet meer van leven als er contact is met andere mensen. Een belangrijke reden is dat het eenzaamheid voorkomt. Vooral onder ouderen zonder partner komt eenzaamheid veel voor. Als jij je ook eenzaam voelt dan ben je niet de enige. De eenzaamheid neemt alleen maar toe als je ouder wordt. Dat is ook niet zo vreemd. Sociale contacten worden minder als je ouder wordt. Iedereen heeft een eigen leven waardoor er maar een kleine groep contacten overblijft.

Ontdekkingsnetwerken

Juist voor het zoeken van vriendschap (of meer) zijn er ontdekkingsnetwerken op het internet te vinden. Waarschijnlijk heb je nog niet eerder van een “ontdekkingsnetwerk” gehoord maar deze sociale netwerken zijn voor iedereen bedoeld die anderen wil ontmoeten. Dit kan voor een date zijn, een relatie maar ook gewoon voor vriendschap. Je bepaalt er zelf je grenzen en je kunt eenvoudig aangeven waar je naar op zoek bent. Twee van de bekendere netwerken waar je terecht kunt voor vriendschap zijn Badoo en Twoo. Het zijn geen datingsites, je kunt er wel op zoek gaan naar een date maar ook naar vriendschap.

Ga lekker online

Het voordeel van deze netwerken is dat het gratis is. Je betaalt er niets voor, tenzij je meer mogelijkheden wilt op de website. In eerste instantie kun je een account aanmaken en je profiel invullen. Met een foto erbij is het profiel af en kun je meteen op zoek naar andere leden die ook op zoek zijn naar vriendschap. Bij de websites kun je direct zien wat de interesses van de ander zijn en of deze een beetje aansluiten bij die van jou. Als je iemand tegenkomt waar je contact mee wil dan kun je zonder kosten een bericht versturen. Zo makkelijk is het om in contact te komen met nieuwe vrienden. Ga lekker online.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.