glimlach

Ga lekker bourgondisch leven

Wanneer je de keuze hebt om je huis te poetsen of om met je vriend of partner leuke dingen te doen, dan zou ik het ook wel weten. Dit heeft niet alleen met leeftijd te maken maar vooral met instelling. Hoe je in het leven staat. Is het vooral belangrijk je huis aan kant te hebben, dan ben je soms een slaaf van je zelf. Ga lekker bourgondisch leven.

Ga lekker bourgondisch leven

Een bourgondisch leven, dat hebben Pieter en Marloes. Zij geven een kijkje achter hun relatie in een interview in BN DeStem onder de titel Zo doen wij dat. Zij leggen zichzelf niet de verplichting op altijd maar te poetsen en met het huis bezig te zijn. Zij nemen tijd om leuke dingen samen te doen. Voor het eten hebben ze de gewoonte een borrel te drinken, dat geeft een bourgondisch gevoel. Ooit hadden ze wel een soort van schema bedacht voor het huishouden, maar het komt zoals het komt, nu.

Bij elkaar op de lip zitten

Je kunt beter je kostbare tijd besteden aan leuke dingen, vinden zij gelukkig allebei. Romantische dingen samen doen, is goed voor je relatie. Samen werken in hun moestuin, vinden ze prettig. Maar ook vrienden en kennissen zijn voor hun belangrijk. Hoewel Pieter en Marloes nog niet zo oud zijn, kwamen er levenslessen in het interview naar voren waar menigeen nog wat van kan leren, dus die wil ik jullie niet onthouden. “Zit niet de hele dag bij elkaar op de lip”, was er een van. Tijd hebben voor je zelf, al is het maar om niks te doen.

Heb respect voor elkaars geloof

Wanneer je iets dwarszit moet je dat eigenlijk meteen zeggen, maar dat vinden ze allebei wel lastig. Maar goed praten met elkaar daar doen ze wel hun best voor. “Respecteer van elkaar je geloof”, ook als jij daar anders over denkt. “Kinderen verdienen een goede start”, is een uitspraak van Marloes, zij wil geen kinderen. Vroeger is ze depressief geweest en vermoedt dat dit erfelijk is. Ook Lyme, wat ze heeft, is overdraagbaar. Zij wil dat een kindje niet aandoen.

Een glimlach doet wonderen

“Eerst moet je het zelf goed hebben, dan kun je voor een ander zorgen”, is een uitspraak van Pieter. Gezond leven vinden ze belangrijk, lekker Hollandse kost met vaak groenten uit hun eigen tuin. “Een glimlach doet wonderen”, daarvoor wil Pieter altijd zijn best blijven doen. Een glimlach toveren op het gezicht van Marloes, omdat hij haar altijd blij wil houden. Maar ook andere mensen helpen al is het maar met iets kleins, dat doet hem goed. Marlies lacht een grote glimlach.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.