Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Winterdip
26 november 2018

Ga je winterdip te lijf met deze vijf tips

Het super vroeg donker, de temperatuur buiten is verre van behaaglijk en we voelen ons daarom vaak een beetje in mineur. Moeilijk om er de vinger op te leggen, maar het is nu eenmaal zo dat we in de donkere wintermaanden wat meer last hebben van een dipje. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om de winterdip te ontlopen!

  1. Ga naar buiten

De verleiding is groot om in de winter lekker binnen te blijven. Je zet de verwarming wat hoger en kruipt nog wat verder weg in je dekentje. Maar – oh verrassing – daglicht is belangrijk voor een mens. Doe bijvoorbeeld tijdens je middagpauze even de moeite om een wandelingetje te maken en je zal je heel wat beter voelen.

  1. Bewegen

Het sluit er mooi bij aan: ook beweging is nodig om niet in een winterdip te vallen. Als je niet van sporten houdt, kan je het gewoon bij een fikse wandeling houden. Sportief ingesteld? Probeer op z’n minst drie keer per week dertig minuten te sporten. Je krijgt er meteen een adrenalineboost van en ook op de lange termijn loont het de moeite.

  1. Slapen

Eindeloos snoozen in de ochtend omdat je niet uit je bed geraakt, doet weinig goeds voor een mens. Je wordt er alleen maar vermoeider van en verliest tijd die je beter voor iets anders kan gebruiken. Het is wel belangrijk om ook in de winter voldoende te slapen: mik op zeven à acht uur per nacht. Natuurlijk is dit voor iedereen anders, dus wat experimenteren kan geen kwaad. Misschien heb jij wel negen of zelfs tien uur nodig om goed in je vel te zitten.

  1. Vitamines

Probeer om niet enkel ongezonde dingen te eten tijdens de wintermaanden. De verleiding is groot, maar wat groenten en fruit kunnen echt geen kwaad. Enerzijds zorgen vitamines ervoor dat je immuunsysteem beter werkt, zodat je minder snel ziek wordt. Anderzijds geven ze je ook de nodige energie om de dag door te komen. Neem elke dag op z’n minst een stuk fruit bij het ontbijt, dan ben je in elk geval al goed begonnen.

  1. Wees sociaal

Zoals gezegd is de verleiding groot om lekker in je eigen huisje te blijven plakken ’s avonds. De motivatie om naar buiten te gaan, is vaak ver te zoeken. Toch is het in de winter net heel makkelijk om gezellige dingen te doen met je vrienden. Wat dacht je van een avondje fonduen, een kerstmarkt bezoeken of een koffietje gaan drinken? Sociaal contact is voor velen essentieel om gelukkig te zijn, dus straf jezelf niet door je af te zonderen van de buitenwereld.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

 mooi & gezond algemeen

gerelateerde artikelen

Hoe plaats je een veranda?

Wat is er romantischer dan een veranda in de tuin? Met...

Van binnen naar buiten!

egenwoordig brengen we het grootste deel van de dag door achter...

Met deze 21 tips hou jij langer een vakantiegevoel

Dit zijn de 21 manieren waarop je het vakantiegevoel zo lang...

Met deze tips wordt je fiets nooit meer gestolen!

Uit cijfers van ANWB blijkt dat er het afgelopen jaar 40%...

3 winterse uitjes met je date

Heb je een eerste date in het verschiet en wil je...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie

 mooi & gezond algemeen