Winterdip

Ga je winterdip te lijf met deze vijf tips

Het super vroeg donker, de temperatuur buiten is verre van behaaglijk en we voelen ons daarom vaak een beetje in mineur. Moeilijk om er de vinger op te leggen, maar het is nu eenmaal zo dat we in de donkere wintermaanden wat meer last hebben van een dipje. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om de winterdip te ontlopen!

  1. Ga naar buiten

De verleiding is groot om in de winter lekker binnen te blijven. Je zet de verwarming wat hoger en kruipt nog wat verder weg in je dekentje. Maar – oh verrassing – daglicht is belangrijk voor een mens. Doe bijvoorbeeld tijdens je middagpauze even de moeite om een wandelingetje te maken en je zal je heel wat beter voelen.

  1. Bewegen

Het sluit er mooi bij aan: ook beweging is nodig om niet in een winterdip te vallen. Als je niet van sporten houdt, kan je het gewoon bij een fikse wandeling houden. Sportief ingesteld? Probeer op z’n minst drie keer per week dertig minuten te sporten. Je krijgt er meteen een adrenalineboost van en ook op de lange termijn loont het de moeite.

  1. Slapen

Eindeloos snoozen in de ochtend omdat je niet uit je bed geraakt, doet weinig goeds voor een mens. Je wordt er alleen maar vermoeider van en verliest tijd die je beter voor iets anders kan gebruiken. Het is wel belangrijk om ook in de winter voldoende te slapen: mik op zeven à acht uur per nacht. Natuurlijk is dit voor iedereen anders, dus wat experimenteren kan geen kwaad. Misschien heb jij wel negen of zelfs tien uur nodig om goed in je vel te zitten.

  1. Vitamines

Probeer om niet enkel ongezonde dingen te eten tijdens de wintermaanden. De verleiding is groot, maar wat groenten en fruit kunnen echt geen kwaad. Enerzijds zorgen vitamines ervoor dat je immuunsysteem beter werkt, zodat je minder snel ziek wordt. Anderzijds geven ze je ook de nodige energie om de dag door te komen. Neem elke dag op z’n minst een stuk fruit bij het ontbijt, dan ben je in elk geval al goed begonnen.

  1. Wees sociaal

Zoals gezegd is de verleiding groot om lekker in je eigen huisje te blijven plakken ’s avonds. De motivatie om naar buiten te gaan, is vaak ver te zoeken. Toch is het in de winter net heel makkelijk om gezellige dingen te doen met je vrienden. Wat dacht je van een avondje fonduen, een kerstmarkt bezoeken of een koffietje gaan drinken? Sociaal contact is voor velen essentieel om gelukkig te zijn, dus straf jezelf niet door je af te zonderen van de buitenwereld.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!