alweer op vakantie

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel,  tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten. Prima, natuurlijk. Maar ik niet.

Grenzen verleggen

Ik word gelukkig van reizen. Al is het maar een paar dagen, even er tussenuit. Een andere omgeving, land, een nieuwe taal, ander eten, nieuwe mensen. Cultuur snuiven en ontspannen genieten van een ander leven. Letterlijk en figuurlijk proeven van het onbekende, even de grenzen verleggen. Ieder zijn ding zou je denken. Leven en laten leven. Nou, dat ligt kennelijk toch iets anders. De meeste mensen vinden het ‘normaal’ om geld uit te geven aan dingen. Nieuwe spulletjes voor in huis of leuke gadgets. Doe je dat niet dan val je niet uit de toon, want niemand die erop let. Ga je geregeld op reis dan heeft iedereen daar een mening over.

Decadent

Ook geld besteden aan theater, concerten, festivals, bioscoop en een hapje eten vooraf zijn volkomen geaccepteerd als uitgavepatroon. Een dure lease auto? De normaalste zaak van de wereld als het bij je baan past. Niemand die bedenkt dat wanneer je een veel goedkopere lease auto neemt, je met gemak een paar honderd euro per maand bespaart. Maar als je van datzelfde geld (dat je bespaart door al die dingen bewust niet te doen) er vijf keer per jaar voor korte of langere tijd tussenuit gaat ben je opeens decadent. Best bijzonder.

Handig en dus voordelig

Wat de meeste mensen niet weten is dat je op heel veel manieren behoorlijk voordelig op vakantie kunt gaan. Ze boeken (ja, dit is echt waar) nog altijd bij hun oude vertrouwde reisbureau want die weten het tenslotte het beste of laten zich verleiden door op het oog aantrekkelijke pakketreizen die uiteindelijk helemaal niet zo goedkoop blijken te zijn. Op je nu kort of langer op vakantie gaat, het kost nu eenmaal geld. Omdat ik liever een paar keer per jaar weg ga dan 1 keer ben ik een heuse vakantie speurder geworden. Het zoeken naar ultra voordelige tickets, het goedkoopste vervoer ter plaatse en natuurlijk een leuk maar betaalbaar adresje om te verblijven is een groot deel van de vakantiepret.

Reisplezier

Als ik geen meer dan full time baan had dan zou ik waarschijnlijk werken in de reisbranche. Want er is niets zo leuk om mensen te vertellen over speciale plekjes, te enthousiasmeren en aan te moedigen ook die koffer in te pakken en gewoon te gaan! Sta jij ook op het punt om meer te reizen en meer uit het leven te halen? Dan heb ik nog een laatste tip voor je: negeer simpelweg alle mensen die zeggen: ‘ga je nou alweer op vakantie’!? Er is er maar eentje die het laatst lacht en dat ben jij!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.