Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
alweer op vakantie
25 september 2014

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler,  tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten. Prima, natuurlijk. Maar ik niet.

Grenzen verleggen

Ik word gelukkig van reizen. Al is het maar een paar dagen, even er tussenuit. Een andere omgeving, land, een nieuwe taal, ander eten, nieuwe mensen. Cultuur snuiven en ontspannen genieten van een ander leven. Letterlijk en figuurlijk proeven van het onbekende, even de grenzen verleggen. Ieder zijn ding zou je denken. Leven en laten leven. Nou, dat ligt kennelijk toch iets anders. De meeste mensen vinden het ‘normaal’ om geld uit te geven aan dingen. Nieuwe spulletjes voor in huis of leuke gadgets. Doe je dat niet dan val je niet uit de toon, want niemand die erop let. Ga je geregeld op reis dan heeft iedereen daar een mening over.

Decadent

Ook geld besteden aan theater, concerten, festivals, bioscoop en een hapje eten vooraf zijn volkomen geaccepteerd als uitgavepatroon. Een dure lease auto? De normaalste zaak van de wereld als het bij je baan past. Niemand die bedenkt dat wanneer je een veel goedkopere lease auto neemt, je met gemak een paar honderd euro per maand bespaart. Maar als je van datzelfde geld (dat je bespaart door al die dingen bewust niet te doen) er vijf keer per jaar voor korte of langere tijd tussenuit gaat ben je opeens decadent. Best bijzonder.

Handig en dus voordelig

Wat de meeste mensen niet weten is dat je op heel veel manieren behoorlijk voordelig op vakantie kunt gaan. Ze boeken (ja, dit is echt waar) nog altijd bij hun oude vertrouwde reisbureau want die weten het tenslotte het beste of laten zich verleiden door op het oog aantrekkelijke pakketreizen die uiteindelijk helemaal niet zo goedkoop blijken te zijn. Op je nu kort of langer op vakantie gaat, het kost nu eenmaal geld. Omdat ik liever een paar keer per jaar weg ga dan 1 keer ben ik een heuse vakantie speurder geworden. Het zoeken naar ultra voordelige tickets, het goedkoopste vervoer ter plaatse en natuurlijk een leuk maar betaalbaar adresje om te verblijven is een groot deel van de vakantiepret.

Reisplezier

Als ik geen meer dan full time baan had dan zou ik waarschijnlijk werken in de reisbranche. Want er is niets zo leuk om mensen te vertellen over speciale plekjes, te enthousiasmeren en aan te moedigen ook die koffer in te pakken en gewoon te gaan! Sta jij ook op het punt om meer te reizen en meer uit het leven te halen? Dan heb ik nog een laatste tip voor je: negeer simpelweg alle mensen die zeggen: ‘ga je nou alweer op vakantie’!? Er is er maar eentje die het laatst lacht en dat ben jij!

Delen:
Facebook Twitter Icon

2 reacties

  1. […] Ga je nou alweer op vakantie? […]

    Ga je nou alweer op vakantie? | TravelSquare | 26-09-2014
  2. Ik hoor het ook geregeld en soms denk ik hoezo jaloers. En soms zeg ik ja ik heb zo zin wanneer ga jij. Maar ik word soms ook zoo moe van dat gebemoei pff. Ik leef mijn eigen leven! Al ga ik vijf keer per jaar op vakantie dan nog is dat mijn ding pff.

    Marika | 25-09-2014
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Single vakanties

gerelateerde artikelen

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Met plezier op singlereis hangt af van deze factoren

De een besluit niet op reis te gaan, de ander bezoekt...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

Deze 3 dingen gebeuren er met je brein als je de ware ontmoet

Niet alleen je eetlust verdwijnt, ook je hersenen ondergaan een aantal...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie