iPhone op vakantie

Ga erop uit met je iPhone

De iPhone is de ultieme reis-buddy, een onmisbare gadget voor als je er op uit gaat of onderweg bent. Er zitten een hoop handige functies op waar je als reiziger veel aan hebt. Daarom 12 handige iPhone tips voor reizigers!

1. Burst modus

Sommige momenten vereisen directe actie, zoals een mooie vrouw die plotseling voor je neus staat en waar je een foto van wilt maken. Er is geen tijd om je spiegelreflexcamera uit je rugtas te halen om een uniek moment vast te leggen, het is nu of nooit. Gelukkig kun je met één simpele beweging de camera op de iPhone openen, dus binnen een paar seconden kun je al een foto maken – mits je telefoon binnen handbereik is. Laat vervolgens de knop waarmee je een foto maakt niet meer los, dan wordt de burst modus geactiveerd en schiet je desnoods tientallen foto’s. Die je natuurlijk daarna op je gemak kunt bekijken.

2. Zo gaat je batterij langer mee

Een lege batterij  onderweg of op reis is niet handig, zeker niet als je je iPhone gebruikt voor navigatie, als camera, als plattegrond en zo nog wel voor een paar andere functies. Er zijn echter een hoop dingen die batterij vreten, die je beter kunt uitzetten. Denk daarbij aan bluetooth, WiFi, locatievoorzieningen en de helderheid van je scherm. Wanneer je 4G uitzet dan gaat je batterij langer mee.

3. Opladen gaat sneller in vliegtuigmodus

Mocht je batterij nu toch bijna leeg zijn en je hebt een stopcontact gevonden om weer even bij te laden, zet je telefoon dan op de vliegtuigmodus, dan gaat het opladen namelijk veel sneller! Kies voor het opladen via een stopcontact in plaats van een usb-poort, want dat gaat namelijk ook weer sneller.

4. Scherpstellen en belichting vergrendelen

Bij reizen hoort fotograferen, dus het is zaak om de camera van de iPhone zo goed mogelijk te leren kennen. Wist je dat je het scherpstellen en de belichting kunt vergrendelen? Dat doe je door je vinger te houden op de plek waar de camera moet scherpstellen. Er verschijnt dan een gele melding ‘AE / AF-vergrendeling’ op het scherm, waarmee de belichting en autofocus zijn vergrendeld. Dit blijft zo tot je de foto genomen hebt óf tot je het scherm nogmaals aantikt om het weer ongedaan te maken.

5. Bezochte locaties

De een is er blij mee dat je iPhone bijhoudt waar je bent geweest, de ander vindt het niet zo prettig, maar voor reizigers kan het best wel handig zijn dat je iPhone precies weet waar je allemaal geweest bent. Ga naar Instellingen, Privacy, Locatievoorzieningen, Systeem en Veelbezochte locaties. Handig voor als je terug wilt zoeken waar dat ene leuke restaurantje is, waar je vanmiddag voorbij kwam!

6. Telefoon kwijt

Je hoopt natuurlijk dat dit nooit gaat gebeuren, want je beste travel buddy wil je niet kwijtraken. Mocht dat toch gebeuren, dan heb je liever niet dat iemand anders gemakkelijk toegang tot jouw beste vriend heeft. Stel daarom in ieder geval altijd een toegangscode in. Een deel van de functies van de iPhone zijn beschikbaar zonder dat je een code of vingerafdruk nodig hebt, door onderin het beginscherm omhoog te vegen, maar dit kun je ook uitschakelen: Algemeen, Instellingen, Bedieningspaneel. Schakel vervolgens de functie ‘Op toegangsscherm’ uit. Zorg dat je ‘Find my iPhone’ hebt ingeschakeld om je toestel terug te kunnen vinden.

7. Foto’s nemen met de volumetoetsen

Een heel handige functie die waarschijnlijk bij iedere iPhone bezitter bekend is. De mogelijkheid foto’s te kunnen maken met de volumetoetsen. De iPhone 6 is namelijk voor mensen met kleine handen toch een beetje aan de grote kant. De burst modus werkt ook met de volumetoetsen: ingedrukt houden en je maakt zoveel foto’s achter elkaar als je maar wilt. Ook handig: wanneer je je iPod-oortjes in je iPhone hebt zitten, kun je ook met de volumeregelaar op de oortjes foto’s maken. Dit is handig wanneer je camera tijdens het maken van de foto bijvoorbeeld echt niet mag bewegen, of wanneer je zelf graag op de foto wilt.

8. Ontdek apps in de App Store

De App Store weten we allemaal wel te vinden, maar wist je ook dat je kunt zoeken naar apps die populair zijn in de omgeving waar je je bevindt? Dat kan je tot verrassend leuke nieuwe apps leiden, zoals handige city maps.

9. Verminder beweging op je beeldscherm

Last van wagenziekte? Dan zou je zomaar ook last kunnen krijgen van de parallax-effecten (3D-effecten waarmee de achtergrond meebeweegt) op je beeldscherm. Schakel het dus uit wanneer je snel wagenziek bent, want dit zal het alleen maar bevorderen: ga naar Instellingen, Algemeen, Toegankelijkheid en Verminder beweging. Zet de functie aan om die effecten uit te schakelen.

10. Google Maps offline beschikbaar

Het is voor veel reizigers een van de meest onmisbare apps op reis: Google Maps. Ook over Google Maps zijn er vast nog een hoop dingen die onbekend zijn, maar de meest handige functie is wel dat je kaarten offline beschikbaar kunt maken. Zo heb je dus geen internettoegang nodig om toch Google Maps te kunnen gebruiken. De kaarten blijven 30 dagen offline beschikbaar.

11. Keer kleuren om

Wanneer je midden nacht wakker wordt en je kijkt op je iPhone, dan kan je soms verblind worden door het licht, ook al staat de helderheid van het scherm op zijn laagst. Ga eens naar Instellingen, Algemeen, Toegankelijkheid en Keer kleuren om. Wat wit is wordt zwart en andersom. Zo heb je geen last meer van de felheid van je scherm. Ook handig wanneer je uren doorbrengt in de nachttrein of bus en je telefoon te veel licht geeft waardoor medereizigers er last van hebben.

12. Kompas bij de hand

Het is een app die standaard op de iPhone zit: het kompas. Het enige dat je hoeft te doel is kalibreren en je kunt het kompas gebruiken. Wanneer je de juiste richting voor je hebt, tik dan één keer op het scherm. Een rode lijn zal vervolgens aangeven hoever je afwijkt van de juiste richting. Een beetje ronddolen is niet erg, maar echt verdwalen dat is niemands hobby.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.