dansen

Ga eens alleen uit dansen

Het woord ‘dans’ is afkomstig van het Franse woord danse. Dansen is een sport, kunstvorm of een sociaal gebeuren dat meestal op beweging duidt van het lichaam, vaak in combinatie met muziek. Het wordt gebruikt als een vorm van emotionele expressie, in een spirituele of uitvoerende vorm. Of als sociale interactie, volgens Wikipedia, dus ook zeer geschikt voor alleenstaanden. Het is een mooie manier om andere mensen te leren kennen.

Communiceren zonder te praten

Dansen kan gezien worden als een vorm van non-verbale communicatie tussen mensen maar het wordt ook door dieren gedaan , denk maar aan de paringsdans. Figuurschaatsen, gesynchroniseerd zwemmen, rolstoeldansen en ritmische gymnastiek zijn disciplines in de danssport. Wanneer niet-levende objecten bewegen kan dit  figuurlijk gezien worden als ‘dansen’, denk maar aan de blaadjes in de boom die bewegen. Daarnaast wordt dans ook gebruikt bij verschillende podiumkunsten zoals musical.

Dans is afhankelijk van cultuur

Hoe je dansen precies definieet is afhankelijk van sociale, culturele, esthetische, artistieke en morele overwegingen in een samenleving. Soorten variëren van streekgebonden dansen zoals volksdansen en flamenco en internationale dansen zoals latin en tango tot klassiek ballet. Dans kan voor het eigen plezier, voor een groep of voor een publiek worden uitgevoerd. Het kan ook ceremonieel gebruikt worden of erotisch. Dans kan ideeën laten zien of verhalen vertellen.

Dans en muziek gaan samen

Veel vroege vormen van muziek en dansen werden samen gecreëerd. De geleidelijke opkomst en groei van beide ging altijd hand in hand. Hier kwamen stijlen als de ballroomtango, de Engelse wals en salsa uit voort, maar ook modernere vormen van dansen zoals hiphop. Ongeacht de stijl is er één overeenkomst. Het is niet alleen een kwestie van beweging en flexibiliteit, maar ook van anatomie. Als niet de juiste spieren op de juiste wijze worden gebruikt, kan dit tot ernstige blessures leiden.

Naar school om te leren dansen

Dansen kan worden geleerd op een dansschool. Er bestaan professionele opleidingen voor dansen, veelal verbonden aan een conservatorium, zoals de Havo voor muziek en dans van het Rotterdams Conservatorium of de hogere dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast zijn er ook dansopleidingen op MBO-niveau. Natuurlijk bestaan er veel recreatieve dansscholen.

Dansen voor alleenstaanden

Wat ook erg in opkomst is, zijn de dansavonden waar je je als single voor kunt inschrijven.  Dit is niet gebonden aan een soort stijl, maar bestrijkt meerdere dansstijlen. Ga bij je zelf na wat jou het leukst lijkt. Ga op zoek en meldt je gewoon een keer aan bij een dansschool of dansavond bij jou in de buurt. Je kunt eens kijken op de site Dansen voor Alleenstaanden en je krijgt vast de kriebels om een dansje te gaan wagen. Het is een prettige manier van daten. Je hoeft niet constant te praten en je komt toch veel over een ander te weten. Dus ga gerust eens alleen uit dansen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.