dansen

Ga eens alleen uit dansen

Het woord ‘dans’ is afkomstig van het Franse woord danse. Dansen is een sport, kunstvorm of een sociaal gebeuren dat meestal op beweging duidt van het lichaam, vaak in combinatie met muziek. Het wordt gebruikt als een vorm van emotionele expressie, in een spirituele of uitvoerende vorm. Of als sociale interactie, volgens Wikipedia, dus ook zeer geschikt voor alleenstaanden. Het is een mooie manier om andere mensen te leren kennen.

Communiceren zonder te praten

Dansen kan gezien worden als een vorm van non-verbale communicatie tussen mensen maar het wordt ook door dieren gedaan , denk maar aan de paringsdans. Figuurschaatsen, gesynchroniseerd zwemmen, rolstoeldansen en ritmische gymnastiek zijn disciplines in de danssport. Wanneer niet-levende objecten bewegen kan dit  figuurlijk gezien worden als ‘dansen’, denk maar aan de blaadjes in de boom die bewegen. Daarnaast wordt dans ook gebruikt bij verschillende podiumkunsten zoals musical.

Dans is afhankelijk van cultuur

Hoe je dansen precies definieet is afhankelijk van sociale, culturele, esthetische, artistieke en morele overwegingen in een samenleving. Soorten variëren van streekgebonden dansen zoals volksdansen en flamenco en internationale dansen zoals latin en tango tot klassiek ballet. Dans kan voor het eigen plezier, voor een groep of voor een publiek worden uitgevoerd. Het kan ook ceremonieel gebruikt worden of erotisch. Dans kan ideeën laten zien of verhalen vertellen.

Dans en muziek gaan samen

Veel vroege vormen van muziek en dansen werden samen gecreëerd. De geleidelijke opkomst en groei van beide ging altijd hand in hand. Hier kwamen stijlen als de ballroomtango, de Engelse wals en salsa uit voort, maar ook modernere vormen van dansen zoals hiphop. Ongeacht de stijl is er één overeenkomst. Het is niet alleen een kwestie van beweging en flexibiliteit, maar ook van anatomie. Als niet de juiste spieren op de juiste wijze worden gebruikt, kan dit tot ernstige blessures leiden.

Naar school om te leren dansen

Dansen kan worden geleerd op een dansschool. Er bestaan professionele opleidingen voor dansen, veelal verbonden aan een conservatorium, zoals de Havo voor muziek en dans van het Rotterdams Conservatorium of de hogere dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast zijn er ook dansopleidingen op MBO-niveau. Natuurlijk bestaan er veel recreatieve dansscholen.

Dansen voor alleenstaanden

Wat ook erg in opkomst is, zijn de dansavonden waar je je als single voor kunt inschrijven.  Dit is niet gebonden aan een soort stijl, maar bestrijkt meerdere dansstijlen. Ga bij je zelf na wat jou het leukst lijkt. Ga op zoek en meldt je gewoon een keer aan bij een dansschool of dansavond bij jou in de buurt. Je kunt eens kijken op de site Dansen voor Alleenstaanden en je krijgt vast de kriebels om een dansje te gaan wagen. Het is een prettige manier van daten. Je hoeft niet constant te praten en je komt toch veel over een ander te weten. Dus ga gerust eens alleen uit dansen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag