Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
hardllopen
6 oktober 2016

Ga aan de slag met je gebroken hart

Bijna niets is zo pijnlijk als een gebroken hart. En het erge is dat je werkelijk denkt dat het nooit meer overgaat. Maar er is goed nieuws. Liefdesverdriet gaat sneller over dan je denkt. Bij het ontstaan voelt het intens, maar na een paar maanden is het al minder pijnlijk. Tijd heelt dus de wonden en sneller dan je nu denkt. Ga er mee aan de slag om het te versnellen.

Ga hardlopen

Van duursporten is bekend dat ze een positieve invloed hebben op depressies. En omdat liefdesverdriet overeenkomsten vertoont met een depressie is het goed om te bewegen. De endorfine die daarbij wordt aangemaakt, vermindert sombere gevoelens en de hoeveelheid adrenaline neemt juist af. Het voordeel is ook dat je alle tijd die je rennend doorbrengt niet huilend op de bank doorbrengt. Tranen kunnen ook komen tijdens het hardlopen, maar daar moet je niet van schrikken. Hardlopen in het bos? Uit ervaring weet ik dat je ook eens lekker keihard kan gillen, niemand die het hoort, denk je, en het kan opluchten.

Verander je omgeving

Veel ellende bij liefdesverdriet wordt onbewust veroorzaakt door je omgeving en vaste gewoonten. Door deze te doorbreken, kun je jouw hersenen voor de gek houden door zo veel mogelijk associaties met je ex te vermijden. Wat we daarbij bedoelen? Luister naar andere muziek, fiets een andere route naar huis, en vermijd de plekken waar jullie samen kwamen. Nog meer veranderen? Zet je bed op een andere plek, verhuis de bank naar een andere hoek van de kamer, schilder de muren, verplaats de planten of haal ze juist in huis, trek kleren aan die je al jaren niet hebt gedragen en kies in de supermarkt eten dat je nog nooit hebt gegeten. Ga een nieuwe sport doen en koop een nieuw parfum.

Het voordeel van deze veranderingen is dat je hersenen direct merken dat er iets nieuws gebeurt. Daar reageren ze op door al je zintuigen op scherp te zetten. Je hoort, proeft, ruikt en voelt daardoor beter. HIerdoor ga je de wereld om je heen beter waarnemen. Het bij-effect is ook nog eens dat je lichaam extra veel endorfine aanmaakt, waardoor je je beter gaat voelen.

Zoek een nieuwe liefde

De allerbeste manier om snel een gebroken hart te helen is door een nieuwe liefde toe te laten. Dat hoeft helemaal niet de grote liefde te zijn. Het moet iemand zijn waarmee je kunt zoenen en waarmee je kunt knuffelen. Na een gebroken hart moet je zo veel mogelijk helende relaties hebben. Je hoeft niet meteen met Jan en alleman het bed in te duiken, maar je moet je ogen in ieder geval open houden voor nieuwe contacten.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

20 openingszinnen voor een leuk gesprek op datingapps

Heeft de persoon in kwestie niet veel informatie op zijn of...

Zo kom je de feestdagen door met een gebroken hart

Hartstikke gezellig hoor die feestdagen in het verschiet! Tenzij het net...

Relatie van je vriendin voorbij? Zo help je haar door een lastige tijd heen

Als je zelf ook een relatiebreuk hebt meegemaakt dan weet je...

Deze 7 lessen maken je wijzer over relaties

Heel veel mensen dromen van een liefde voor altijd; en toch...

Verwen je kersverse partner met een fijne massage

Wil jij je kersverse lief verwennen met een fijne massage? Hier...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie