serieel monogaam

G-spot is een fabeltje

Na heel wat jaartjes is de mythe van de G-Spot ontrafeld. Hij bestaat niet. Bewijs dat de G-Spot daadwerkelijk aanwezig was in de vagina is nooit geleverd. Mocht je toch zoeken naar een magisch knopje voor het vrouwelijk orgasme, zoek dan naar de clitoris.

Geen bewijs

Dit alles zegt seksuoloog en professor Paul Enzlin van de Katholieke Universiteit van Leuven in de campuskrant.  In de rubriek ‘welk wetenschappelijk idee kan in de prullenbak’ heeft Enzlin het over de G-Spot, een veronderstelde erogene zone in de voorwand van de vagina waarover al een jaartje of 60 over wordt gediscussieerd. Er is nog altijd geen bewijs geleverd dat de G-Spot echt bestaat. Anatomisch onderzoek en scans konden dit evenmin aantonen aldus Enzlin.

Seksueel genot

Enzlin is dus niet overtuigd dat de G-Spot bestaat en daar reageren vrouwen nogal eens boos. ‘Alsof ik hen geen seksueel plezier gun. Maar als je zoekt naar het magische knopje voor een vrouwelijk orgasme, zoek dan liever de clitoris’ zegt Enzlin. Met behulp van moderne technieken hebben wetenschappers zicht gekregen op de internet structuur van de clitoris. Die is veel groter dan wat je aan de buitenkant ziet. De clitoris loopt verder door in het lichaam en heeft uitlopers naast de vagina.

Vaginaal orgasme

Het onderscheid tussen een vaginaal en clitoraal orgasme verwijst hij dan ook graag naar de prullenbak, het gaat intern namelijk over dezelfde zone. Ben jij het eens met Enzlin of ervan overtuigd dat de G-Spot wel degelijk bestaat?

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!