herken de ware liefde

Full body 3D scan en print studio opent zijn deuren

Van je schoenen een 3D print laten maken, dat is grappig, maar dat kan nu ook van jezelf. Vroeger ging een beeldhouwer daarvoor aan het werk met gips. Nu bestaan daar printers voor. Misschien een leuk cadeau voor je geliefde voor Valentijnsdag.

Opening vandaag in Bleiswijk

Vandaag opent DoubleMe3D een full-body 3D scan en print studio. Iedereen kan in in deze Bleiswijkse studio een 3D scan van zijn of haar hele lichaam laten maken, waarna deze 3D geprint wordt. 3D printjes worden geleverd in vrijwel alle kleuren plastic, full-color in zandsteen maar ook metalen als koper, goud en zilver behoren tot de mogelijkheden.

Een replica van jezelf

Doubleme3D heeft zelf printers in huis om de beeldjes te printen in PLA plastic. Andere materialen en full-color beeldjes worden uitbesteed, bijvoorbeeld bij Shapeways. Het scannen zelf duurt maar een paar minuten. De scannersoftware zet het beeldmateriaal om in een 3D model en DoubleMe3D bewerkt dit na. Vervolgens gaat het model naar de printer waar het op een schaal van 1:11 geprint wordt. Dit printen duurt gemiddeld 8 uur. Het resultaat is een replica van jezelf.

Vooruitstrevend

“Nederland is zeer vooruitstrevend in 3D printen”, vindt Sabina Groeneweg van DoubleMe3D. “Kijk maar naar de verschillende 3D printer fabrikanten en bedrijven als 3DHubs en Shapeways, die hier hun oorsprong hebben. Ik hoop dat DoubleMe3D hieraan ook een positieve bijdrage kan leveren.

Kunstzinnige bewerkingen

Groeneweg: “Ik heb geen technische achtergrond, maar maak al jaren gipsafdrukken van mensen, vooral zwangere vrouwen. Het gips vormt de basis voor de kunstwerken die ik maak. Toen ik hoorde van deze nieuwe techniek heb ik snel gehandeld en ben ik hierin gestapt. Het samensmelten van de echte wereld met de digitale wereld door middel van steeds goedkoper wordende technieken als 3D printen en scannen, zorgen voor hele nieuwe mogelijkheden op het gebied van portretteren en kunstzinnige bewerkingen daarvan”.

Bron: Doubleme

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?