herken de ware liefde

Full body 3D scan en print studio opent zijn deuren

Van je schoenen een 3D print laten maken, dat is grappig, maar dat kan nu ook van jezelf. Vroeger ging een beeldhouwer daarvoor aan het werk met gips. Nu bestaan daar printers voor. Misschien een leuk cadeau voor je geliefde voor Valentijnsdag.

Opening vandaag in Bleiswijk

Vandaag opent DoubleMe3D een full-body 3D scan en print studio. Iedereen kan in in deze Bleiswijkse studio een 3D scan van zijn of haar hele lichaam laten maken, waarna deze 3D geprint wordt. 3D printjes worden geleverd in vrijwel alle kleuren plastic, full-color in zandsteen maar ook metalen als koper, goud en zilver behoren tot de mogelijkheden.

Een replica van jezelf

Doubleme3D heeft zelf printers in huis om de beeldjes te printen in PLA plastic. Andere materialen en full-color beeldjes worden uitbesteed, bijvoorbeeld bij Shapeways. Het scannen zelf duurt maar een paar minuten. De scannersoftware zet het beeldmateriaal om in een 3D model en DoubleMe3D bewerkt dit na. Vervolgens gaat het model naar de printer waar het op een schaal van 1:11 geprint wordt. Dit printen duurt gemiddeld 8 uur. Het resultaat is een replica van jezelf.

Vooruitstrevend

“Nederland is zeer vooruitstrevend in 3D printen”, vindt Sabina Groeneweg van DoubleMe3D. “Kijk maar naar de verschillende 3D printer fabrikanten en bedrijven als 3DHubs en Shapeways, die hier hun oorsprong hebben. Ik hoop dat DoubleMe3D hieraan ook een positieve bijdrage kan leveren.

Kunstzinnige bewerkingen

Groeneweg: “Ik heb geen technische achtergrond, maar maak al jaren gipsafdrukken van mensen, vooral zwangere vrouwen. Het gips vormt de basis voor de kunstwerken die ik maak. Toen ik hoorde van deze nieuwe techniek heb ik snel gehandeld en ben ik hierin gestapt. Het samensmelten van de echte wereld met de digitale wereld door middel van steeds goedkoper wordende technieken als 3D printen en scannen, zorgen voor hele nieuwe mogelijkheden op het gebied van portretteren en kunstzinnige bewerkingen daarvan”.

Bron: Doubleme

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.