nieuwe mensen ontmoeten

Friezen kussen liever niet tijdens jaarwisseling

Gemiddeld zoenen Nederlanders zo’n twaalf mensen vannacht een ‘Gelukkig Nieuwjaar’. Alleen in Friesland geeft men liever een hand dan een zoen tijdens de jaarwisseling.

Zoenen

Zo blijkt uit onderzoek onder ruim 1.100 Nederlanders. In Overijssel ligt het gemiddelde hoger, daar worden ongeveer 15 personen gezoend. In Zeeland zijn dat er een stuk minder, gemiddeld 9.

Kansen

Daarnaast vermijdt een derde weleens iemand bij het nieuwjaarszoenen. Hierbij gaat het meestal om collega’s en buren. De ondervraagden vinden zoenen te intiem of ze mogen de collega in kwestie niet zo. Daaraantegen ziet 19 procent het juist als de uitgelezen kans om eindelijk die leuke, aantrekkelijke vage collega of verre bekende te zoenen.

Gelukkig nieuwjaar wensen

Bijna de helft van de Nederlanders beperkt zich tot het zoenen van familie en goede vrienden. 41 procent van de ondervraagden vindt het belangrijk om niemand te vergeten een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Bron: Telegraaf.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!