afvallen door veel seks
17 July 2015

Friends with benefits bezorgen je de beste seks

Goed nieuws voor singles die er nog niet aan moeten denken om voor altijd en eeuwig met dezelfde partner te seksen. Want vrijblijvende seks met je friend with benefits, is een stuk beter dan de seks die mensen in een lange, vaste relatie hebben.

Vaste relatie, onenightstand, of…

Althans, dat zegt een nieuwe studie. Volgens Peter Jonasen, psycholoog aan de Universiteit van West Florida, hebben de zogeheten friends with benefits, de beste seks met elkaar. Beter dan mensen met een vaste relatie én ook beter dan mensen die zo nu en dan met een one night stand tussen de lakens duiken.

Vrijblijvende seks

Voor zijn onderzoek werden zo’n 300 studenten ondervraagd die al eens eerder vrijblijvende seks hadden met vrienden, een stabiele relatie hadden of af en toe eens een one night stand hadden. Tijdens de studie werd hen gevraagd hoe vaak ze wat hadden gedaan in bepaalde relaties. Dat kon gaan van seksuele handelingen zoals penetratie en orale seks, tot platonisch handjes vasthouden, knuffelen of kussen.

Minder emotionele band, betere seks

Nadat de frequentie van de verschillende handelingen vergeleken werd met het type relatie van de studenten, ontdekten Jonason en zijn team dat, hoewel sekspartners een minder emotionele en toegewijde band hebben, ze wel veel betere seks hebben. Beter zelfs, dan bij een one night stand of een koppel dat al een tijd bij elkaar is.

Waarom is vrijblijvende seks zoveel beter? 3 redenen:

1. Vrijblijvende seks =  betere seks
In tegenstelling tot stabiele relaties, zijn seksbuddies compleet afhankelijk van hun seksuele relatie. Opdat de band zou blijven bestaan, is het voor beide ‘partners’ belangrijk dat de seks zo goed mogelijk is, terwijl ze hun tijd samen voor de rest zo veel mogelijk beperken. Er zijn dus zo min mogelijk andere afleidingen, waardoor ze zich volledig op het verbeteren van hun seksleven kunnen focussen.

2. Friends with benefits experimenteren meer
Aangezien vriendschappelijke seksrelaties ergens tussenin een one night stand en een monogame relatie liggen, hebben ze de voordelen van een langere relatie, zonder de bijhorende terughoudendheid (omwille van wat de ander van ons zou denken). Daardoor kunnen en durven ze meer experimenteren.

3. In vrijblijvende seks neem je meer risico’s
Mensen die regelmatig met elkaar vrijen zonder andere verplichtingen, zouden avontuurlijker zijn in bed. In zijn paper verklaart Jonason dat als volgt: “mensen die vrijblijvende seks hebben met elkaar, zijn immers minder geremd op seksueel vlak.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe je jouw seksleven leuker maakt

Wil je alles weten over anale seksspelletjes en hoe je daarvan...

5 mythes over seks bij 50-plussers

Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt...

Date-en seksgedrag veranderd door corona

Volgens een groot onderzoek van kenniscentrum Rutgers en Soa Aids Nederland...

Seks ten tijde van corona: meer zin en behoefte aan variatie

De verplichte thuisquarantaine heeft een duidelijke invloed op ons seksleven. Nederlanders...

Onze zuiderburen verlangen naar een pikanter seksleven

Als single droom je er misschien alleen maar van, ook onze...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie