afvallen door veel seks

Friends with benefits bezorgen je de beste seks

Goed nieuws voor singles die er nog niet aan moeten denken om voor altijd en eeuwig met dezelfde partner te seksen. Want vrijblijvende seks met je friend with benefits, is een stuk beter dan de seks die mensen in een lange, vaste relatie hebben.

Vaste relatie, onenightstand, of…

Althans, dat zegt een nieuwe studie. Volgens Peter Jonasen, psycholoog aan de Universiteit van West Florida, hebben de zogeheten friends with benefits, de beste seks met elkaar. Beter dan mensen met een vaste relatie én ook beter dan mensen die zo nu en dan met een one night stand tussen de lakens duiken.

Vrijblijvende seks

Voor zijn onderzoek werden zo’n 300 studenten ondervraagd die al eens eerder vrijblijvende seks hadden met vrienden, een stabiele relatie hadden of af en toe eens een one night stand hadden. Tijdens de studie werd hen gevraagd hoe vaak ze wat hadden gedaan in bepaalde relaties. Dat kon gaan van seksuele handelingen zoals penetratie en orale seks, tot platonisch handjes vasthouden, knuffelen of kussen.

Minder emotionele band, betere seks

Nadat de frequentie van de verschillende handelingen vergeleken werd met het type relatie van de studenten, ontdekten Jonason en zijn team dat, hoewel sekspartners een minder emotionele en toegewijde band hebben, ze wel veel betere seks hebben. Beter zelfs, dan bij een one night stand of een koppel dat al een tijd bij elkaar is.

Waarom is vrijblijvende seks zoveel beter? 3 redenen:

1. Vrijblijvende seks =  betere seks
In tegenstelling tot stabiele relaties, zijn seksbuddies compleet afhankelijk van hun seksuele relatie. Opdat de band zou blijven bestaan, is het voor beide ‘partners’ belangrijk dat de seks zo goed mogelijk is, terwijl ze hun tijd samen voor de rest zo veel mogelijk beperken. Er zijn dus zo min mogelijk andere afleidingen, waardoor ze zich volledig op het verbeteren van hun seksleven kunnen focussen.

2. Friends with benefits experimenteren meer
Aangezien vriendschappelijke seksrelaties ergens tussenin een one night stand en een monogame relatie liggen, hebben ze de voordelen van een langere relatie, zonder de bijhorende terughoudendheid (omwille van wat de ander van ons zou denken). Daardoor kunnen en durven ze meer experimenteren.

3. In vrijblijvende seks neem je meer risico’s
Mensen die regelmatig met elkaar vrijen zonder andere verplichtingen, zouden avontuurlijker zijn in bed. In zijn paper verklaart Jonason dat als volgt: “mensen die vrijblijvende seks hebben met elkaar, zijn immers minder geremd op seksueel vlak.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.