Fransen bedenken officieel woord voor French kissing

In Frankrijk is het woord ‘galocher’ opgenomen in het woordenboek als het officiële woord voor ‘French kissing’, oftewel tongzoenen. Tot op heden hadden de Fransen geen officieel woord voor de kus en gebruikten ze veelal de Engelse term ‘french kissing’.

Daar is sinds donderdag verandering ingekomen met de lancering van het woordenboek Le Petit Robert 2014. Hierin staat het werkwoord ‘galocher’ vermeld, wat zoenen met tong betekent, zo meldt Daily Mail. “We hebben verschillende uitdrukkinggen om tongzoenen te beschrijven, zoals ‘langdurig zoenen in de mond’, maar het is echt waar, we hebben nooit een enkel woord gehad”, aldus Laurence Laporte van de uitgeverij van het boek.

French kiss
De benaming ‘French kiss’ – ook wel ‘Florentine kiss’ in de volksmond genoemd, is naar Frankrijk gebracht door Engelssprekende soldaten die naar Europa terugkeerden na de Eerste Wereldoorlog. In die tijd stonden de Fransen erom bekend dat ze avontuurlijker waren op seksueel gebied. Laporte geeft aan dat het woord ‘galocher’ al lange tijd op straat werd gebruikt, maar dat het nu officieel erkend wordt in de Franse taal.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Beste vibrerende slipjes
By Redactie ·
5 december 2022

Voor jou getest: de beste vibrerende slipjes

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips