‘Foute man’ toch niet zo aantrekkelijk

Hoewel ‘foute mannen’ het imago hebben onweerstaanbaar te zijn, blijken de meeste vrouwen toch immuun voor die aantrekkingskracht. Aardige jongens zouden althans op de lange termijn de voorkeur hebben.

Deze conclusie is getrokken op basis van een studie, die zou aantonen dat niets onweerstaanbaarder is voor vrouwen dan een groot hart, aldus de Daily Express donderdag. Uit verschillende testrondes zouden mannen met altruïstische neigingen, zoals het doen van vrijwilligerswerk, althans consequent aantrekkelijker gevonden dan hun meer egoïstische evenknie.

Online profielen
Eén van de proeven bestond uit het beoordelen van fictieve online datingprofielen. Bij allemaal was een foto te zien en een korte omschrijving van de persoon. Bij sommigen werd melding gemaakt van vrijwilligerswerk in de vorm van gitaarspelen in een kinderziekenhuis. Ook de andere online daters speelden gitaar, alleen dan in een buurthuis of een vergelijkbaar lokaal etablissement. “Volkswijsheid doet graag geloven dat aardige jongens altijd op de laatste plaats komen en minder aantrekkelijk zijn dan de zogenaamde ‘foute mannen’”, zegt hoofdonderzoeker psycholoog Pat Barclay, verbonden aan de Cornell University in Ithica. “Maar wij toonden aan dat vrouwen juist een grote voorkeur hebben voor altruïstische mannen.”

 

Van nature
Volgens Barclay wekt het onderzoek het vermoeden dat vrouwen van nature afgestemd zijn op vrijgevigheid en dat onzelfzuchtigheid een belangrijke beweegreden vormt in de keuze voor een echtgenoot. Daar staat overigens tegenover dat andere studies eerder aantoonden dat vrouwen juist dol zijn op het type ‘risiconemende held’. Het onderzoek vond plaats onder 150 Canadese vrouwen. De resultaten zijn opgenomen in de British Journal of Psychology.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?