daten met beste vriend

Formule voor de perfecte partner

Lief zijn voor jezelf, goed voor jezelf zorgen, op zijn tijd lekker eten en drinken, zijn factoren die jouw relatie met jezelf optimaal houden. Daarin heb je zelf de grootste invloed en dat is prettig. Er zijn genoeg mensen die al een niet te beste relatie met zichzelf voor elkaar kunnen krijgen. Hoe kun je dan een relatie met een ander wel laten slagen? Een relatie is al moeilijk genoeg, zoek daarom echt naar de perfecte partner, anders gaat het niet werken.

Op zoek naar perfecte partner

Wat is voor jou de beste partner en hoe kun je die vinden? Twee ogenschijnlijk kleine vragen maar voor jou en een relatie van grootste belang. Het TV-programma De Formule van Eureka, dat gespecialiseerd was in wiskundige antwoorden op moeilijke vragen, ging aan de slag met de vraag of dé formule voor de perfecte partner bestaat ?

Een eerste korte antwoord op deze vraag was dat deze formule inderdaad lijkt te bestaan. Er zijn zeker een aantal factoren in een bepaalde combinatie die er voor zorgen dat er een grotere kans is op de perfecte relatie.

Factoren en combinatie voor perfecte partner

1. Vergeet de ware

Het is inmiddels vrij zeker dat voor de meeste mensen de ware niet bestaat. Om de ware te vinden, heb je 10.000 levens nodig. Er naar (blijven) zoeken is dus zinloos. En mensen die het wel lukt hebben mazzel.

2. Vergeet de afwijkingen

Juist de extremere kanten en scherpe randjes van iemands persoonlijkheid of uiterlijk maken die persoon interessant en aantrekkelijk.

3. Ga naar de stad

In stedelijke gebieden wonen de meeste singles en vind je het snelst een partner. Verhuis daarna het platteland. Waarom?  Het leven is er goedkoper en mensen blijven er langer bij elkaar. Dit met het oog op de duurzaamheid van de relatie.

4. Timing is van belang

Neem niet de eerste beste, maar stop vóór de laatste. Als je te vroeg gaat settelen namelijk  heb je te weinig ervaring met relaties, en als je te lang doorzoekt, word je te oud.

5. Ga voor maximaal 12 partners

Wil je iemand vinden die behoort tot de top 10% van mogelijke partners voor jou, dan ligt het optimum bij 12 relaties. Hier zijn hele studies naar gedaan. Als maar door zoeken tot in oneindigheid is dus niet het advies.

6. Reageer niet te snel

Reageer niet te snel maar ook niet te langzaam op je partner.  Als je eenmaal een relatie hebt, is balans houden belangrijk. Net als twee acrobaten op de trapeze moet je handelen precies op elkaar afgestemd zijn.

7. Niet alleen wat je van ver haalt is lekker

Realiseer je dat de perfecte partner ook iemand kan zijn die al lange tijd in jouw buurt is. Sta dus open voor iedereen, ook die buurjongen waar je heel je leven naast gewoond hebt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.