vers koken

Food for singles

Alle singles zullen het wel herkennen: koken voor je eentje is niet zo fijn. De meeste recepten in kookboeken en online zijn gericht op meerdere personen waardoor je ofwel heel wat eten over hebt ofwel nog een hoop ingrediënten hebt liggen, nadat je het recept hebt geprobeerd aan te passen. Heel wat verpakkingen in de supermarkt zijn ook eerder gericht op gezinnen dan op singles. Maar niet getreurd, in dit artikel delen we heel wat tips voor food for singles.

Takeaway, maar dan anders

Elke single bezondigt zich er wel eens aan: easy takeaway food dat aan huis geleverd wordt. Er is natuurlijk de klassieke vette hap zoals patat, pizza of Chinees, maar voor wie het eens iets anders mag zijn, zijn er tegenwoordig heel wat alternatieven. Heel wat restaurants die vroeger geen takeaway aanboden, doen dat nu wel via diensten zoals bijvoorbeeld Deliveroo. Zo kan je nu bijvoorbeeld ook genieten van frisse salades, heerlijke Japanse sush of pittig Mexicaans. Natuurlijk zijn deze ook in een single portie te bestellen.

food singles

Foodboxen

Verval jij ook steeds in dezelfde eenvoudige recepten op je menu? Of flans je vaak last minute wat in elkaar omdat je geen tijd had om boodschappen te doen? Dan is een foodbox misschien een goed idee. Daarbij wordt er wekelijks een box met recepten en de daarbij horende recepten aan huis geleverd. Er zijn heel wat verschillende foodboxen en formules op de markt, zoals HelloFresh en Marley Spoon.

Er zijn boxen met vlees en boxen voor vegetariërs en natuurlijk boxen voor 1-persoonshuishoudens. Bij sommige leveranciers kan je wekelijks zelf kiezen welke recepten je graag wilt ontvangen en bij andere is het steeds een verrassing. Het is eenvoudig, je hoeft geen boodschappen te doen en je eet steeds gevarieerd.

Uit eten met andere singles

Bij social dining ga je uit eten met een groepje andere singles. Dat heeft heel wat voordelen: je hoeft niet alleen te eten, je hoeft zelf niet te koken en je bent in gezelschap van andere singles die vaak ook bij jou in de buurt wonen. Het is niet zo stress verwekkend als daten, maar wie weet hou je er wel leuke vriendschappen of misschien zelfs een date aan over. En voor de prijs moet je het ook niet laten. Het kost gemiddeld €50 voor vier dinners.

s

Simpele recepten voor als je toch liever zelf in de keuken staat

Hou je van koken en vind je het eigenlijk niet zo een grote opgave om enkel voor jezelf te koken? Maar kan je wel eens wat afwisseling in je menu gebruiken? Open dan eens je webbrowser en ga op zoek naar eenvoudige recepten voor deze heerlijke gerechten.

  • One pot pasta: een pasta gerecht waarbij alle ingrediënten in een kom worden klaargemaakt. Eenvoudig, lekker én ook weinig afwas.
  • Wraps: heel snel klaar, overal te vinden en lekker om te vullen met warme of koude ingrediënten. Echt een heel flexibel basisingrediënt om mee aan de slag te gaan.
  • Soep: heerlijk als lunch, maar als je gaat kiezen voor verschillende side dishes of toppings voor erbij kan het ook als diner. Denk maar aan gehaktballetjes, kaas, lookbroodjes, … Eindeloze mogelijkheden!

zelf koken

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.