Net als Florence heeft elke stad ongetwijfeld zijn eigen onmiskenbare charme. Er zijn talloze facetten die niet ontdekt kunnen worden tijdens één bezoek en zeker niet als je het over Florence hebt. Zoek een geliefde en ga naar Florence of ga naar romantisch Florence als single en zoek een geliefde.

Tips voor ongebruikelijke routes

Degenen die het geluk hebben om Florence te bezoeken met een geliefde, hebben echt een romantische stad te pakken.  Hier volgen een aantal tips voor niet gangbare en ongebruikelijke routes, juist geschikt voor verliefde maar natuurlijk ook voor andere liefhebbers.

1. Ponte Vecchio

Wandelen op de Ponte Vecchio (Oude Brug) om de winkels van de goudsmeden te bewonderen. De legende gaat dat Cosimo de ‘Medici regelde dat dit soort winkels in plaats kwamen van  de oude viswinkel om af te komen van de penetrante vislucht.  Op de helft van de brug zijn veel hangsloten te zien. Het suggereert de meest romantische plek te zijn om je liefde aan de brug te ketenen terwijl je leunend over de brug met je geliefde uitkijkt over de rivier.

2. Piazzale Michelangelo

Ga naar de Piazzale Michelangelo en bewonder Florence van bovenaf. Het magische moment is ’s avonds, wanneer de warmste kleuren een sluier leggen over de daken van de Renaissance. Het is bekend dat geliefden dol zijn op zonsondergang.

3. Kerk van Dante

Bezoek de kerk van Dante in de Via Santa Margherita dei Cerchi, halverwege het Piazza del Duomo en Piazza della Signoria. Er wordt gezegd dat de beroemde dichter hier voor het eerst de jonge Beatrice Portinari  ontmoette op weg naar deze intieme plek. Hier leggen geliefden bidprentjes neer voor Beatrice om hun liefde te beschermen.

4. Palazzo Vecchio

Ga opzoek naar de liefde  zelfs in het meest grimmige gebouw van de stad. Palazzo Vecchio is de kern van het politieke leven van Florence en slechts weinigen zouden niet  vermoeden dat hier een romantische eerbetoon verborgen is. Cosimo I heeft aan zijn geliefde vrouw Eleonora da Toledo grote afbeeldingen opgedragen die verhalen uitbeelden van deugdzame vrouwen.

5. Giardino delle Rose

Ga zitten tussen het werk van de visionaire kunstenaar Folon vanaf de Giardino delle Rose (rozentuin). De Belgische beeldhouwer doneerde 12 sculpturen aan de stad, die een feeëriek schouwspel vormen. Dit is de ideale plek om uit te rusten terwijl  jullie kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over Florence.