ponte vechio

Florence voor geliefde en liefhebbers

Net als Florence heeft elke stad ongetwijfeld zijn eigen onmiskenbare charme. Er zijn talloze facetten die niet ontdekt kunnen worden tijdens één bezoek en zeker niet als je het over Florence hebt. Zoek een geliefde en ga naar Florence of ga naar romantisch Florence als single en zoek een geliefde.

Tips voor ongebruikelijke routes

Degenen die het geluk hebben om Florence te bezoeken met een geliefde, hebben echt een romantische stad te pakken.  Hier volgen een aantal tips voor niet gangbare en ongebruikelijke routes, juist geschikt voor verliefde maar natuurlijk ook voor andere liefhebbers.

1. Ponte Vecchio

Wandelen op de Ponte Vecchio (Oude Brug) om de winkels van de goudsmeden te bewonderen. De legende gaat dat Cosimo de ‘Medici regelde dat dit soort winkels in plaats kwamen van  de oude viswinkel om af te komen van de penetrante vislucht.  Op de helft van de brug zijn veel hangsloten te zien. Het suggereert de meest romantische plek te zijn om je liefde aan de brug te ketenen terwijl je leunend over de brug met je geliefde uitkijkt over de rivier.

2. Piazzale Michelangelo

Ga naar de Piazzale Michelangelo en bewonder Florence van bovenaf. Het magische moment is ’s avonds, wanneer de warmste kleuren een sluier leggen over de daken van de Renaissance. Het is bekend dat geliefden dol zijn op zonsondergang.

3. Kerk van Dante

Bezoek de kerk van Dante in de Via Santa Margherita dei Cerchi, halverwege het Piazza del Duomo en Piazza della Signoria. Er wordt gezegd dat de beroemde dichter hier voor het eerst de jonge Beatrice Portinari  ontmoette op weg naar deze intieme plek. Hier leggen geliefden bidprentjes neer voor Beatrice om hun liefde te beschermen.

4. Palazzo Vecchio

Ga opzoek naar de liefde  zelfs in het meest grimmige gebouw van de stad. Palazzo Vecchio is de kern van het politieke leven van Florence en slechts weinigen zouden niet  vermoeden dat hier een romantische eerbetoon verborgen is. Cosimo I heeft aan zijn geliefde vrouw Eleonora da Toledo grote afbeeldingen opgedragen die verhalen uitbeelden van deugdzame vrouwen.

5. Giardino delle Rose

Ga zitten tussen het werk van de visionaire kunstenaar Folon vanaf de Giardino delle Rose (rozentuin). De Belgische beeldhouwer doneerde 12 sculpturen aan de stad, die een feeëriek schouwspel vormen. Dit is de ideale plek om uit te rusten terwijl  jullie kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over Florence.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.