Flirten voor mooier leven

Flirten voor een mooier leven

Veel mensen hebben weerstand bij de woorden flirten en verleiden. Het doet vermoeden dat je iets wilt van een ander door een glimlach, een spannende blik of een woord grapje. Alsof je een rol speelt om iets gedaan te krijgen.  Laat je weerstand tegen verleiden varen. Ga flirten voor een mooier leven.

Onbewust flirten

Veel succesvolle verleiders flirten zonder dat ze het weten, zonder er bij stil te staan, onbewust. Ze zijn er helemaal niet mee bezig, het komt vanzelf. Het zijn gewoon geïnteresseerde mensen, die van het leven genieten en een goede band willen hebben met hun omgeving. Ze zijn gewoon aardig tegen de krantenjongen, tegen het meisje bij de bakker, tegen mensen op straat. Ze gedragen zich vaak ongedwongen.

Prettig contact maken

Zou jij zo ook willen zijn? Zou jij zo ook kunnen worden? Blijkbaar kun je hier wel op trainen. Sta jij normaal negatief tegen de woorden “verleiden” of “flirten”, vervang deze dan door gezonde nieuwsgierigheid, een leuke tijd hebben, aandacht hebben voor een ander. Het gaat bij verleiden niet perse om een zelfverzekerde sexy verschijning, die altijd de juiste gevatte dingen zegt. Het gaat vooral om het maken van prettig contact. Daarvoor is het nodig dat je je kwetsbaar durft op te stellen, open, onzeker en nieuwsgierig bent.

Bemoeizuchtig en overdreven

Wanneer je er bewust van bent dat die eigenschappen menselijk zijn en aantrekkelijk gevonden worden, dan hoef je jezelf er niet tegen te verzetten. Contact maken gaat dan echt makkelijk. Vaak blijft het probleem dat we onszelf bemoeizuchtig vinden en overdreven belangstellend. Met het gevolg dat we ons nog meer afsluiten voor nieuwe contacten. Maar wanneer je dan iemand echt leuk vindt, dan durf je vaak helemaal niet meer. We zijn het niet gewend.

Flirten voor een mooier leven

Vooral mensen die zich in het verleden tekort gedaan voelen, hebben nog meer de neiging om weinig voor anderen over te hebben. Ze vinden dat anderen maar de eerste stap moeten zetten. Maar je snapt wel dat dat geen goed werkende manier is om in contact te komen met anderen. Als je het op kunt brengen moeite te doen voor anderen zonder er direct wat voor terug te willen dan kun je op sociaal vlak een rijk persoon worden. Het hebben van belangstelling en iets doen voor anderen, kun je flirten noemen. Het is vooral flirten voor een mooier leven.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam