oogcontact flirten singles

Flirten populair bij dertigplussers op terras

Wie denkt dat flirten alleen is weggelegd voor jongeren heeft het mis. Ook dertigers, veertigers en vijftigers houden van een potje sjansen. Met een zomers weekend voor de boeg is het flirtseizoen weer geopend. Want het terras blijkt de meest favoriete flirtplek. Opvallend is dat bijna driekwart graag een zonnebril gebruikt om anderen te begluren. Zo blijkt uit onderzoek van Eye Wish Opticiens onder ruim 1.000 Nederlanders van 30 tot 50 jaar over hun flirtgedrag.

Oogcontact

Dertigplussers flirten er op los. 83% geeft toe wel eens te flirten, ruim één derde (37%) doet dit zelfs regelmatig of vaak. Volgens flirtcoach Esther Popelier verlengen we massaal onze jeugd: “Biologisch gezien hoort flirtgedrag bij de jeugd. Maar de natuur schuift op, dertigers van nu zijn de twintigers van toen”. Opvallend is dat de meesten oogcontact als belangrijkste voorwaarde noemen om met iemand te flirten. Tegelijk geeft een kwart aan dat zij met een zonnebril op juist eerder durft te flirten. Daarnaast blijkt 25% zich meer sexy en 28% zich zelfverzekerder te voelen met zonnebril op. Popelier: “Een zonnebril hindert in eerste instantie het oogcontact. Maar als je lef hebt, maak je ‘m juist onderdeel van het flirtspel. Even je zonnebril omlaag zetten is het “ultieme flirtsignaal” van vrouw naar man. Als man scoor je in het flirten, door je zonnebril af te zetten en je aandacht daarmee echt op de vrouw te richten. Als je dit durft, heb je vrijwel altijd succes.”

Modellen

Zonnebrillen blijken een populair accessoire. Slechts 6% van de respondenten heeft geen zonnebril en een kwart bezit er zelfs drie of meer. Eén op de drie dertigplussers geeft aan zich modieuzer te voelen met zonnebril dan zonder. Van de voorjaarstrends scoren bij de vrouwen vooral de expressieve modellen met dierenprint design hoog (36%). Bij de mannen zijn de modellen met spiegelglas (41%) en de klassieke pilotenbril (32%) het populairst. Slechts 12% van de vrouwen kiest voor een model met spiegelglas.

Flirten

Bijna driekwart (71%) van de respondenten blijkt weleens stiekem mensen te begluren wanneer ze een zonnebril dragen.  Meer dan de helft van de 30 tot 50 jarigen (54%) geeft aan niet met hun eigen partner te flirten. 63% zegt vooral te flirten met onbekenden. Mannen flirten meer dan vrouwen. Bijna de helft van de mannen geeft aan regelmatig te flirten, bij de vrouwen is dat ruim een kwart. Naast het terras (56%), blijken het café (52%) en het strand (36%) populaire flirtplekken te zijn. Mannen flirten liever dan vrouwen ook graag in het openbaar vervoer (39% vs. 30%) en 1 op de 3 mannen durft ook een flirt met collega´s aan.

Bron: Eyewish

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.