imperfecties date

Flirten op het terras

Yes we mogen weer naar het terras! Weliswaar op een gepaste afstand van elkaar, maar toch. Daarmee is het flirtseizoen voor singles ook weer geopend ?  Omdat online daten voor veel mensen nog altijd onnatuurlijk aanvoelt, kun je in de warme maanden beter de straat opgaan om iemand te ontmoeten.

Locatie flirt

Niet alle locaties zijn even geschikt voor een lekkere flirt. In de bibliotheek krijg je bijvoorbeeld eenvoudig oogcontact, maar is het onhandig om een gesprekje aan te knopen. In de bus of tram zijn mensen op weg naar een specifieke bestemming en staan ze vaak niet open voor contact. Je kunt een festival bezoeken – de meeste festivalgangers hebben een uitgelaten bui en zijn makkelijk aanspreekbaar – maar daar heb je zelf vast niet altijd zin in.

Je wilt dus een plek waar je hardop kunt praten en waar mensen die niet onderweg zijn in de stemming verkeren om contact te maken. Je begrijpt dat het terras aan al deze voorwaarden voldoet.

Flirten op het terras: hoe doe je dat?

Toch is het ook op zo’n perfecte plek van belang om te weten wat je wel en niet moet doen. Wees je ten eerste bewust van het tafeltje dat je uitkiest. Zie jij iemand zitten met wie je een beschuitje zou willen eten? Ga dan in de buurt zitten. Het ligt voor de hand, maar als je het terras moet oversteken om een gesprekje aan te knopen, maak je het jezelf onnodig moeilijk.

Daarnaast moet je niet te gretig overkomen. Mensen zitten bijna nooit in hun eentje op het terras. De kans is groot dat ze tijd willen doorbrengen met degene die naast ze zit. Breek niet zomaar in, maar probeer jezelf subtiel in het gesprek te mengen of knoop een praatje met je target aan als zijn of haar gezelschap even naar het toilet gaat.

Flirten op het terras: hoe het hoort

Kom snel ter zake. Ten derde wil je niet in een eindeloos gesprek vervallen, dus kom snel to the point. Zodra je de nodige blikken, knipoogjes en glimlachjes hebt uitgewisseld kun je het kort houden: voer een luchtig gesprekje van een minuut of vijf en zeg dan dat je de ander verder niet wilt storen, maar dat je het gesprek graag gauw wilt voortzetten.

Is de reactie positief? Wissel dan nummers uit en stuur nog diezelfde avond een appje waarin je direct een uitnodiging verwerkt. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk weer tegenover elkaar zit – liefst op een leuk terrasje. Duurt het allemaal te lang en verloopt het contact moeizaam? Dan was de interesse niet wederzijds en heb je het nummer uit beleefdheid gekregen. Dat is jammer, maar het is ook een goeie reden om gauw weer naar het terras te gaan.

Bron: Lifetoday

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.