imperfecties date
2 June 2020

Flirten op het terras

Yes we mogen weer naar het terras! Weliswaar op een gepaste afstand van elkaar, maar toch. Daarmee is het flirtseizoen voor singles ook weer geopend ?  Omdat online daten voor veel mensen nog altijd onnatuurlijk aanvoelt, kun je in de warme maanden beter de straat opgaan om iemand te ontmoeten.

Locatie flirt

Niet alle locaties zijn even geschikt voor een lekkere flirt. In de bibliotheek krijg je bijvoorbeeld eenvoudig oogcontact, maar is het onhandig om een gesprekje aan te knopen. In de bus of tram zijn mensen op weg naar een specifieke bestemming en staan ze vaak niet open voor contact. Je kunt een festival bezoeken – de meeste festivalgangers hebben een uitgelaten bui en zijn makkelijk aanspreekbaar – maar daar heb je zelf vast niet altijd zin in.

Je wilt dus een plek waar je hardop kunt praten en waar mensen die niet onderweg zijn in de stemming verkeren om contact te maken. Je begrijpt dat het terras aan al deze voorwaarden voldoet.

Flirten op het terras: hoe doe je dat?

Toch is het ook op zo’n perfecte plek van belang om te weten wat je wel en niet moet doen. Wees je ten eerste bewust van het tafeltje dat je uitkiest. Zie jij iemand zitten met wie je een beschuitje zou willen eten? Ga dan in de buurt zitten. Het ligt voor de hand, maar als je het terras moet oversteken om een gesprekje aan te knopen, maak je het jezelf onnodig moeilijk.

Daarnaast moet je niet te gretig overkomen. Mensen zitten bijna nooit in hun eentje op het terras. De kans is groot dat ze tijd willen doorbrengen met degene die naast ze zit. Breek niet zomaar in, maar probeer jezelf subtiel in het gesprek te mengen of knoop een praatje met je target aan als zijn of haar gezelschap even naar het toilet gaat.

Flirten op het terras: hoe het hoort

Kom snel ter zake. Ten derde wil je niet in een eindeloos gesprek vervallen, dus kom snel to the point. Zodra je de nodige blikken, knipoogjes en glimlachjes hebt uitgewisseld kun je het kort houden: voer een luchtig gesprekje van een minuut of vijf en zeg dan dat je de ander verder niet wilt storen, maar dat je het gesprek graag gauw wilt voortzetten.

Is de reactie positief? Wissel dan nummers uit en stuur nog diezelfde avond een appje waarin je direct een uitnodiging verwerkt. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk weer tegenover elkaar zit – liefst op een leuk terrasje. Duurt het allemaal te lang en verloopt het contact moeizaam? Dan was de interesse niet wederzijds en heb je het nummer uit beleefdheid gekregen. Dat is jammer, maar het is ook een goeie reden om gauw weer naar het terras te gaan.

Bron: Lifetoday

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Help je haar de zomer door

Zeker in de zomer kan je haar het behoorlijk zwaar hebben....

Met een strak lichaam de zomer in: begin nu!

Wil je van de zomer met een strak en getraind lijf...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Singles ontmoeten in de herfst

Zin om deze herfst leuke singles te leren kennen? Tips!

Lekker de bios in!

Wat is een leukere binnenactiviteit dan naar de film gaan? Daarom...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie

Bied gratis mee & WIN!