nieuwe liefde na dood partner

Flirten op een uitvaart kan wel, ruzie maken niet

Ruzie maken of dronken zijn kan echt niet op een uitvaart. Flirten is minder storend. Dat blijkt uit onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekering naar ongepast gedrag bij het afscheid van een overledene.

10% heeft ruzie bij een uitvaart meegemaakt

Met name ruzies blijken in de praktijk nog regelmatig voor te komen op een begrafenis of crematie. Toch vindt 71% van de ondervraagden dat dit echt niet kan. 10% van hen heeft in die situatie daadwerkelijk een ruzie meegemaakt. Ook onder invloed zijn van drank of drugs (66%) vinden veel mensen ongepast.

Ook flirten (15% keurt dit af) en intimiteit (5%) komt voor, maar dit vinden bezoekers van een uitvaart minder storend. Het komt ook minder voor. Slechts 3% van de respondenten heeft gasten ooit op flirten of intimiteit betrapt.

Ongewenste gasten

Andere zaken die wel als storend worden ervaren, zijn luidruchtig praten, mobiele telefoons die afgaan, het maken van misplaatste grappen en ongepaste kleding. Ongewenste gasten kunnen maar beter wegblijven. Uit eerder onderzoek van Nuvema bleek dat ex-partners en familie het vaakst ongewenst zijn bij een uitvaart.

Beledigen

En o ja, liegen of iemand beledigen in een afscheidsspeech kan beter ook achterwege worden gelaten. 61% van de ondervraagden keurt dit af.

 

Bron: Omroepgelderland

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.