Flirten op de werkvloer is niet de moeite waard

Vrouwen die van plan zijn om in te gaan op de avances van een collega, kunnen dat maar beter nog eens heroverwegen. Nieuw onderzoek wijst namelijk uit dat mannen op de werkvloer alleen flirten omdat ze zich vervelen. Op de koop toe gaat het meestal om niet-gevoelige mannen.

‘De resultaten van twee studies van de University of Surry gaan in tegen de populaire opvatting dat je carrière kunt maken door te flirten’, bevestigt bedrijfspsycholoog Adrian Banks.

Verveling
Voor het eerste onderzoek werden meer dan 200 mannen en vrouwen ondervraagd over hun flirtgedrag op het werk. Daarnaast kregen ze ook vragen over hun persoonlijkheid en tevredenheid over hun baan. Daaruit bleek dat mannen alleen flirten om zichzelf af te leiden van de verveling.
 
‘Werknemers die minder tevreden zijn over hun baan raken vaak sneller verveeld. Om de dag toch wat aangenamer te maken, flirten zij met collega’s’, zeggen de onderzoekers.

Niet slim
Bij de tweede studie werd nagegaan of er verschillen zijn tussen mannen die flirten en seksegenoten die dat niet doen. En dat bleek inderdaad zo te zijn, want de flirtende mannen hadden een lagere emotionele intelligentie. Dat wil zeggen dat ze het moeilijk hebben om hun eigen emoties te controleren én om zich in te leven in andere mensen. ‘Mannen die daar slecht in zijn, bleken meer te flirten’, aldus dr. Banks.

Wij horen graag anoniem van jou hoe jij tegenover flirten op de werkvloer staat!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?