flirten met hond

Flirten met je hond

Je kent het wel, honden die er net zo uitzien als hun baasje. Een golden retriever gevolgd door haar blonde baasje en een bulldog gevolgd door zijn net zo grote en nors kijkende baas. Maar als het gaat om het vinden van een geschikte partner, hoe goed sta je er dan voor met je chihuahua? Is een man met een chihuahua een enorme afknapper of vinden vrouwen dit eigenlijk wel schattig?

Via de hond aan een partner?

Naar de invloeden die een hond kan hebben in het flirt proces is een klein onderzoek gedaan door eDarling. Van de 1.290 singles die meededen aan de enquête was 16% mannelijk en was 52% hiervan een hondenbezitter, de groep specialisten op dit gebied.

Van de ondervraagden zonder hond antwoordde 75% makkelijker te flirten met een hond dan zonder, en zelfs 83% van de groep specialisten beaamden dit antwoord. Maar met welke hond val je nou in de smaak? Als je in een dierenwinkel staat voor allemaal schattige pups, met welke kom je dan goed voor de dag? Ga je voor die schattige chihuahua of kies je toch voor een iets stoerdere variant zoals een boxer?

Uit het onderzoek is gebleken dat het hondenras daadwerkelijk verschil maakt wanneer je met iemand wilt gaan daten. Het is namelijk zo dat mannen liever afspreken met een mopshond eigenaar, en vrouwen willen toch liever daten met het baasje van een boxer.
De reden waarom men juist voor een boxer baasje of een mopshondliefhebber gaat , heeft onder andere te maken met de karaktereigenschappen die we het baasje toeschrijven nadat we alleen de hond hebben gezien. Hier ziet u wat vrouwen vinden van de baasjes van mops (pug), de stafford terrier, de boxer en de chihuahua. De boxer is veelal de hond die vrouwen graag zijn bij een partner in spé. Het baasje van dit ras wordt namelijk gezien als sexy, succesvol en intelligent.

sexy succesvol intelligent betrouwbaar
Pug 5% 11% 16% 45%
Terrier 11% 9% 9% 12%
Boxer 21% 21% 27% 33%
Chihuahua 13% 15% 14% 29%

 

Bij de mannen ligt het anders. Zij vinden de Mops de beste hond voor hun partner. Deze vertelt namelijk dat het baasje naast succesvol en intelligent, ook betrouwbaar is. Voor een date is het is leuk als de dame in kwestie sexy is, maar voor het echte werk ziet de man toch liever een Mopshond als huisdier bij de potentiële partner.

sexy succesvol intelligent betrouwbaar
Pug 13% 15% 12% 38%
Terrier 10% 9% 8% 10%
Boxer 8% 14% 10% 15%
Chihuahua 30% 15% 10% 25%

 

Ga je voor de Terrier, Golden Retriever of een Tekkel? Een trouwe vriend aan je zijde zal je in elk geval helpen met het benaderen van je partner. Maar welke indruk willen we maken op onze potentiële partner? Neem je een Mopshond of toch een Chihuahua mee op de eerste date…

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.