seksuele intimidatie

Flirten kan er erg uitzien

Is het jou ook wel eens overkomen dat je helemaal weg bent van een collega? Dat je helemaal weg van hem bent? Dat je alleen maar in haar omgeving wilt zijn? In België blijkt de meerderheid van de werknemers wel eens een collega te hebben die een meer dan verpletterende indruk maakt, dat die persoon bijna niet uit je gedachten te krijgen is.

Schaamrood op de wangen

Wanneer het onder de Belgische medewerkers zo is, dan neem ik aan dat het bij ons Nederlanders niet anders is. Ga je zelf maar eens na. Kun je je nog bedenken wat voor rare fratsen je ging uithalen om bij die ander in de belangstelling te komen? Of erger nog, misschien is je dat vanochtend nog overkomen en loop je nog steeds met het schaamrood op je wangen. Want als we met zijn allen heel eerlijk zijn, dan moeten we toegeven dat we vaak niet zo handig zijn met flirten.

Hoe ziet het flirten eruit?

Blijkbaar is er een groot verschil tussen wat we denken te doen en wat we in werkelijkheid uitvoeren. De grens tussen het uithangen van een charmante collega of het zijn van een irritante opdringerige type is soms erg dun. Wanneer gaat gemeende belangstelling over op stalkend gedrag?

Fast Company wil graag helpen dit verschil duidelijk te maken door middel van een educatieve video.

Liefde verblindt

Het overkomt iedereen wel eens dat je bij het zien van een nieuwe collega helemaal van slag bent. Dat je van gekheid niet weet wat je moet doen. Wil je geen flater slaan, dan willen wij je adviseren in eerste instantie helemaal niets te doen. Ga eerst rustig zitten en laat je niet meteen gek maken. Het zal soms voelen als liefde op het eerste gezicht. En liefde maakt blind. Maar de ander voelt die verliefdheid waarschijnlijk (nog) niet, dus die is ook niet verblind en ziet dus alles haarscherp.

Goede eerste indruk

Het heeft ook alles te maken met de eerste indruk. Wanneer je dit niet goed doet, kun je dit niet meer herstellen. Dwing je zelf dus niet als een malloot te gaan handelen als je hormonen opspelen. Maak voor jezelf een plan van aanpak. Probeer langzamerhand in contact te komen met deze nieuwe collega, doe niets overhaast. Probeer indruk te maken door te jezelf te zijn en ondertussen er achter te komen wat die ander interesseert en hoe die in het leven staat. Natuurlijk mag je op enige moment wel laten blijken dat je de ander meer dan gewoon leuk vindt, maar rustig aan dan breekt het lijntje niet.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland