seksuele intimidatie

Flirten kan er erg uitzien

Is het jou ook wel eens overkomen dat je helemaal weg bent van een collega? Dat je helemaal weg van hem bent? Dat je alleen maar in haar omgeving wilt zijn? In België blijkt de meerderheid van de werknemers wel eens een collega te hebben die een meer dan verpletterende indruk maakt, dat die persoon bijna niet uit je gedachten te krijgen is.

Schaamrood op de wangen

Wanneer het onder de Belgische medewerkers zo is, dan neem ik aan dat het bij ons Nederlanders niet anders is. Ga je zelf maar eens na. Kun je je nog bedenken wat voor rare fratsen je ging uithalen om bij die ander in de belangstelling te komen? Of erger nog, misschien is je dat vanochtend nog overkomen en loop je nog steeds met het schaamrood op je wangen. Want als we met zijn allen heel eerlijk zijn, dan moeten we toegeven dat we vaak niet zo handig zijn met flirten.

Hoe ziet het flirten eruit?

Blijkbaar is er een groot verschil tussen wat we denken te doen en wat we in werkelijkheid uitvoeren. De grens tussen het uithangen van een charmante collega of het zijn van een irritante opdringerige type is soms erg dun. Wanneer gaat gemeende belangstelling over op stalkend gedrag?

Fast Company wil graag helpen dit verschil duidelijk te maken door middel van een educatieve video.

Liefde verblindt

Het overkomt iedereen wel eens dat je bij het zien van een nieuwe collega helemaal van slag bent. Dat je van gekheid niet weet wat je moet doen. Wil je geen flater slaan, dan willen wij je adviseren in eerste instantie helemaal niets te doen. Ga eerst rustig zitten en laat je niet meteen gek maken. Het zal soms voelen als liefde op het eerste gezicht. En liefde maakt blind. Maar de ander voelt die verliefdheid waarschijnlijk (nog) niet, dus die is ook niet verblind en ziet dus alles haarscherp.

Goede eerste indruk

Het heeft ook alles te maken met de eerste indruk. Wanneer je dit niet goed doet, kun je dit niet meer herstellen. Dwing je zelf dus niet als een malloot te gaan handelen als je hormonen opspelen. Maak voor jezelf een plan van aanpak. Probeer langzamerhand in contact te komen met deze nieuwe collega, doe niets overhaast. Probeer indruk te maken door te jezelf te zijn en ondertussen er achter te komen wat die ander interesseert en hoe die in het leven staat. Natuurlijk mag je op enige moment wel laten blijken dat je de ander meer dan gewoon leuk vindt, maar rustig aan dan breekt het lijntje niet.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam