gelukkig zijn

Flirten in tijden van corona, zo doe je het!

Flirten in tijden van corona, hoe doe je dat nu eigenlijk? Hoe kan je aan iemand laten zien dat je die wel ziet zitten met dat mondmasker op? Tips!

#1 Maak oogcontact

Een mondmasker bedekt – als je het goed doet – je mond -en neus, maar niet je ogen. Maak hiervan gebruik om oogcontact te maken met iemand anders. Stel, je vindt iemand aantrekkelijk, dan kan je dit laten merken door zijn/haar/hun blik vast te houden. Ga natuurlijk ook niet minutenlang in iemands ogen staren. Je hoofd een beetje schuin houden en of af en toe wat knipperen, is volkomen normaal!

#2 Lach met je ogen

Als er iets is wat een mondmasker wegneemt, is het toch een oprechte glimlach. Maar wist je dat je tijdens een glimlach wel 20 (!) spieren gebruikt? Als je lacht, ga je lachrimpeltjes (kraaienpootjes) rond de ogen zien. Dit komt doordat je de spiertjes rond de ogen gebruikt bij het glimlachen. Ook al denk je dus dat niemand het zou merken dat je lacht, doe het toch en SMIZE (smile with your eyes).

#3 Knipogen

Buiten dat je kan lachen met je ogen, zijn er nog andere zaken die je kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor de standaard knipoog. Wist je dat onze wenkbrauwen ook een grote rol spelen bij het flirten? Als een vrouw geïnteresseerd is, zal ze constant met haar wenkbrauwen bewegen. Bij een man kan die wenkbrauwbeweging maar een fractie van een seconde duren.

#4 Gebruik je stem

Wat naast lachen en knipogen nog zeer belangrijk is, is het gebruiken van je stem. Als je lacht, dan praat je enthousiaster en kom je vriendelijker over. Sprokkel al je moed bij elkaar en spreek iemand aan! Het moet natuurlijk niet per se aan de hand van een cliché openingszin. Zorg er vooral voor dat je extra goed articuleert en iets luider spreekt zodat de ander je goed verstaat.

#5 Lichaamstaal

Gebruik niet enkel je mimiek maar ook de rest van je lichaam. Maak gebaren met je handen en armen (zo geef je meer gewicht aan je emoties), streel door je haar of gooi het naar achter. Let erop dat je je goed recht, zodat je zelfzeker overkomt. Een geïnteresseerde man kan je aan verschillende kenmerken herkennen: als ze hun rug en schouders rechten, als ze hun armen openhouden (niet gekruist) of als ze hun handen in hun broekzak of achter de riem haken en nonchalant tegen de muur leunen. Geïnteresseerde vrouwen kan je herkennen als ze: hun schouders achterover trekken en hun borsten in de aandacht zetten, met hun heupen zwaaien of als ze herhaaldelijk hun benen over elkaar slaan.

Bron: MNM

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.
gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Linda ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona