Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
collega kerstborrel
4 december 2018

Flirten en seks tijdens de kerstborrel van het werk

Staat de kerstborrel van het werk al in je agenda? Wanneer je van plan bent deze bij te wonen is het misschien wel leuk om te lezen over de ervaringen van andere singles tijdens de kerstborrel!

Onschuldige flirt of meer op de kerstborrel?

Bij de kerstborrel wordt het soms wel erg gezellig. Het blijft niet altijd bij onschuldig geflirt. Een op de vijf Nederlanders heeft weleens wat met een collega uitgespookt, zo blijkt uit onderzoek. Voor het onderzoek naar flirten op de werkvloer vroeg Multiscope in opdracht van datingsite Parship vorig jaar ruim 1.000 Nederlanders naar hun meningen en ervaringen op dit gebied.

Seks

Het blijkt allesbehalve een dooie boel op de Nederlandse werkplek. Twintig procent van de ondervraagden geeft aan weleens meer met een collega te hebben gedaan dan een goed gesprek voeren. Zeven procent zegt zelfs dat de spanning zo hoog opliep dat dit leidde tot seks op de werkplek.

Andere baan zoeken

Anders dan deze cijfers misschien doen vermoeden, wordt dit soort contacten op de werkvloer niet door iedereen geaccepteerd. Een op de tien ondervraagden zegt het zo ongepast te vinden dat ze een andere baan zouden zoeken als ze zich aangetrokken zouden voelen tot een collega.

(On)gebonden flirten

Er is wel een klein verschil in opvatting tussen singles en mensen met een relatie. Van de ondervraagden met een relatie vindt 53 procent dat flirten op het werk niet kan. De vrijgezelle ondervraagden zijn iets milder gestemd. Van hen vindt juist 60 procent dat flirten met een collega moet kunnen.

Stapje verder

,Bij het onderzoek merk je vooral dat mensen duidelijk verschil maken tussen flirten en een stapje verder,’’ zegt Femke van der Hoeven van Parship. ,,Flirten op de kerstborrel bijvoorbeeld vindt men dan wel kunnen. De sfeer is wat losser dan normaal en na een glaasje alcohol stap je toch makkelijker op elkaar af. Maar daarna door met een one night stand is toch even iets anders.’’

Collega of baas

Broeierige blikken werpen naar een directe collega is ook niet hetzelfde als flirten met de baas. Toch zegt 10 procent van de vrouwelijke ondervraagden weleens verliefd te zijn geworden op een leidinggevende. Voor mannen is dit de helft, 5 procent. ,,Dat kan komen omdat er gemiddeld nog steeds meer mannen in leidinggevende functies zitten dan vrouwen, maar het kan ook zijn dat mannen dat minder snel durven bij een vrouw die in een hogere functie zit,’’ stelt Van der Hoeven.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Bied gratis mee & WIN!

gerelateerde artikelen

Verleiden met de ogen

Voel je als man dat je lang niet alle kneepjes van...

Helft Nederlanders stoort zich aan onverzorgde collega’s tijdens videocall

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders ergert zich aan collega’s...

Een op vijf werkenden verlinkt collega bij baas

Maar liefst negentien procent van de werkende Nederlanders heeft fouten van...

Meer dan helft singles durfde afgelopen jaar niemand aan te spreken

Singles durven steeds minder vaak op iemand af te stappen. Meer...

Een op de vier vrouwelijke singles zet nooit eerste stap

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie

Condoom.nl