collega kerstborrel

Flirten en seks tijdens de kerstborrel van het werk

Staat de kerstborrel van het werk al in je agenda? Wanneer je van plan bent deze bij te wonen is het misschien wel leuk om te lezen over de ervaringen van andere singles tijdens de kerstborrel!

Onschuldige flirt of meer op de kerstborrel?

Bij de kerstborrel wordt het soms wel erg gezellig. Het blijft niet altijd bij onschuldig geflirt. Een op de vijf Nederlanders heeft weleens wat met een collega uitgespookt, zo blijkt uit onderzoek. Voor het onderzoek naar flirten op de werkvloer vroeg Multiscope in opdracht van datingsite Parship vorig jaar ruim 1.000 Nederlanders naar hun meningen en ervaringen op dit gebied.

Seks

Het blijkt allesbehalve een dooie boel op de Nederlandse werkplek. Twintig procent van de ondervraagden geeft aan weleens meer met een collega te hebben gedaan dan een goed gesprek voeren. Zeven procent zegt zelfs dat de spanning zo hoog opliep dat dit leidde tot seks op de werkplek.

Andere baan zoeken

Anders dan deze cijfers misschien doen vermoeden, wordt dit soort contacten op de werkvloer niet door iedereen geaccepteerd. Een op de tien ondervraagden zegt het zo ongepast te vinden dat ze een andere baan zouden zoeken als ze zich aangetrokken zouden voelen tot een collega.

(On)gebonden flirten

Er is wel een klein verschil in opvatting tussen singles en mensen met een relatie. Van de ondervraagden met een relatie vindt 53 procent dat flirten op het werk niet kan. De vrijgezelle ondervraagden zijn iets milder gestemd. Van hen vindt juist 60 procent dat flirten met een collega moet kunnen.

Stapje verder

,Bij het onderzoek merk je vooral dat mensen duidelijk verschil maken tussen flirten en een stapje verder,’’ zegt Femke van der Hoeven van Parship. ,,Flirten op de kerstborrel bijvoorbeeld vindt men dan wel kunnen. De sfeer is wat losser dan normaal en na een glaasje alcohol stap je toch makkelijker op elkaar af. Maar daarna door met een one night stand is toch even iets anders.’’

Collega of baas

Broeierige blikken werpen naar een directe collega is ook niet hetzelfde als flirten met de baas. Toch zegt 10 procent van de vrouwelijke ondervraagden weleens verliefd te zijn geworden op een leidinggevende. Voor mannen is dit de helft, 5 procent. ,,Dat kan komen omdat er gemiddeld nog steeds meer mannen in leidinggevende functies zitten dan vrouwen, maar het kan ook zijn dat mannen dat minder snel durven bij een vrouw die in een hogere functie zit,’’ stelt Van der Hoeven.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.