verlegen

Flirt en ontmoet tips voor verlegen types

Het lijkt allemaal zo simpel. Je vindt iemand leuk, flirt een beetje en je maakt vervolgens een eerste afspraakje. Zo werkt het meestal niet voor de verlegen medemens.

Mensen die assertief en bijdehand zijn zullen nauwelijks nadenken over hoe ze flirten en hun belangstelling kenbaar maken. Dit in tegenstelling tot de verlegen medemens. Bij het idee alleen al zakt de moed hen in de schoenen. Zij vinden het reuze moeilijk om iemand zo maar aan te spreken, helemaal als cupido om de hoek komt kijken. Mocht het toch tot een date komen, dan bestaat er altijd die angst om volkomen dicht te slaan. Wat kun je doen om een date toch zo ontspannen mogelijk te laten verlopen?

Dress to relax

Iedereen wil er goed uitzien tijdens een eerste date, maar bega niet de vergissing om iets aan te trekken om enkel indruk te maken. Waarschijnlijk voel je je hier helemaal niet prettig in. Verander het motto ‘dress to impress’ maar lekker naar ‘dress to relax’. Dat wil niet zeggen dat je hang-op-de-bank kleren uit de kast moeten komen. Aandacht besteden aan je presentatie en uiterlijk is helemaal niet verkeerd.

Mensen die zich prettig voelen in hun kleding stralen iets zelfverzekerds uit. Je kunt hier als verlegen typje handig gebruik van maken. Door voor jou speciale en bijzondere accessoires te dragen geef je de ander eventueel aanleiding om er iets over te vragen tijdens jullie afspraakje. Probeer gespreksopeningen voor de ander te creëren zodat je niet steeds het initiatief hoeft te nemen en een beetje kan acclimatiseren.

Adem in, adem uit…

Dit klinkt wel heel erg simpel, maar juist als je verlegen bent moet je boven alles zorgen dat je zo rustig mogelijk blijft onder de situatie. Door je even te concentreren op je ademhaling, in door de neus en uit door de mond, kalmeer je jezelf. Zie het als een korte maar broodnodige time out om de spanning even van je af te laten glijden. Krijg je een black out en weet je niet meer wat je moet vragen? Probeer je dan te concentreren op wat de ander je vertelt.

Luisteren is ook een kunst! Door te luisteren toon je oprechte belangstelling. Door actief te luisteren kun je onderwerpen uit het verhaal van de ander halen en hier op in haken door er verder op door te vragen. Dit voorkomt dat je krampachtig naar onderwerpen aan het zoeken bent, en toch het gesprek toch blijft lopen. Zodra jij je wat meer kunt ontspannen zul je zien dat je zelf ook meer het initiatief in het gesprek durft te nemen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om er voor te zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van de zenuwen en je verlegenheid is het verstandig om je afspraakje zo goed mogelijk voor te bereiden. Door je diverse scenario’s voor te stellen en een beetje te oefenen neem je een deel van de angst weg dat je dichtklapt. Neem als uitgangspunt bijvoorbeeld wat jullie samen gaan doen.

Bij een etentje of lunch kun je vragen of dit de eerste keer is dat hij/zij hier komt. Ook vragen als ‘voor welk gerecht kunnen ze jou ‘s nachts wakker maken, of wat is jouw favoriet restaurant’ kunnen een aardig begin van een leuk gesprek zijn. Probeer zoveel mogelijk open vragen te stellen, welke niet alleen met een ja of nee beantwoord kunnen worden. Hiermee geeft je de ander de ruimte om iets toe te lichten terwijl je zelf even een ‘adempauze’ hebt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.