succesvol daten

Flirt en date-tips voor verlegen singles

Ben jij zelfverzekerd, assertief en niet op je mondje gevallen? Dan is het haast niet voor te stellen hoe het voelt om verlegen te zijn. Maar krijg je al rode vlekken in je nek bij het idee iemand die je leuk vindt spontaan aan te moeten spreken dan begrijp je precies waar wij het over hebben.

Daten, flirten of iemand zomaar aanspreken omdat je de hots hebt voor iemand voor verlegen singles dus een hele klus. Wat kan je doen om een eerste date of ontmoeting toch zo ontspannen mogelijk te laten verlopen? De drie beste tips!

1. Relax

Iedereen wil er goed uitzien tijdens een eerste date, ook jij. Maar bega niet de vergissing om iets aan te trekken om enkel indruk te maken. Waarschijnlijk voel je je hier helemaal niet prettig in.  En opgelaten maakt alleen maar meer verlegen. Verander het motto ‘dress to impress’ dus lekker naar ‘dress to relax’. Dat wil niet zeggen dat je hang-op-de-bank kleren uit de kast moeten komen, dat vindt jouw date vast iets té relaxed. Aandacht besteden aan je voorkomen, presentatie en uiterlijk is helemaal niet verkeerd.

Mensen die zich prettig voelen in hun kleding stralen iets zelfverzekerds uit. Je kunt hier als verlegen typje handig gebruik van maken. Draag voor jou speciale of een bijzondere accessoire. Hiermee geef je jouw date eventueel aanleiding om er iets over te vragen tijdens jullie afspraakje. Probeer gespreksopeningen voor de ander te creëren zodat je niet steeds het initiatief hoeft te nemen en een beetje kan acclimatiseren.

2. Adempauze

Om er voor te zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van de zenuwen en je verlegenheid is het verstandig om je afspraakje zo goed mogelijk voor te bereiden. Door je diverse scenario’s voor te stellen en een beetje te oefenen neem je een deel van de angst weg dat je dichtklapt. Neem als uitgangspunt bijvoorbeeld wat jullie samen gaan doen.

Bij een etentje of lunch kun je vragen of dit de eerste keer is dat hij/zij hier komt. Ook vragen als ‘voor welk gerecht kunnen ze jou ‘s nachts wakker maken, of wat is jouw favoriet restaurant’ kunnen een aardig begin van een leuk gesprek zijn. Probeer zoveel mogelijk open vragen te stellen, welke niet alleen met een ja of nee beantwoord kunnen worden. Hiermee geeft je de ander de ruimte om iets toe te lichten terwijl je zelf even een ‘adempauze’ hebt.

3. Luister & ontspan

Dit klinkt wel heel erg simpel, maar juist als je verlegen bent moet je boven alles zorgen dat je zo rustig mogelijk blijft onder de situatie. Door je even te concentreren op je ademhaling, in door de neus en uit door de mond, kalmeer je jezelf. Zie het als een korte maar broodnodige time out om de spanning even van je af te laten glijden. Krijg je een black out en weet je niet meer wat je moet vragen? Probeer je dan te concentreren op wat de ander je vertelt.

Luisteren is ook een kunst! Door te luisteren toon je oprechte belangstelling. Door actief te luisteren kun je onderwerpen uit het verhaal van de ander halen en hier op in haken door er verder op door te vragen. Dit voorkomt dat je krampachtig naar onderwerpen aan het zoeken bent, en toch het gesprek toch blijft lopen. Zodra jij je wat meer ontspant zal je zien dat je zelf ook meer het initiatief in het gesprek durft te nemen.

Heel veel date & flirtplezier!

Bron: Singlessite

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.