10 rare verkeersregels buitenland

Fit blijven als je veel reist

Wanneer je veel moet reizen voor je werk, dan is het lastig om met een bepaalde regelmaat te sporten. Je bent immers op een andere plek aan het werk en als je weer uit het vliegtuig stapt en thuiskomt, heb je vaak geen puf meer. Toch is het mogelijk om fit te blijven. 

Tips om in shape te blijven

Je zult misschien niet voldoende tijd hebben voor complete workout sessies, maar gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om toch wat aan je lichaam te doen.

Ga op je plaats van bestemming naar een sportschool na het werk. In Nederland kun je bij nagenoeg alle sportscholen betalen voor een losse les of dagpas en bij veel sportscholen in het buitenland is dat net zo. Zoek van te voren uit of er een sportschool in de buurt van jouw hotel is en of je daar een dagpas kunt kopen.

Een andere optie is om een hotel te nemen met sportfaciliteiten. Dat hoeft geen super-de-luxe gym te zijn, een paar toestellen als een fiets en/of loopband is voldoende om toch na je werk nog even wat aan je conditie te doen. Wanneer het hotel zelf geen faciliteiten heeft, dan is het goed mogelijk dat ze afspraken hebben gemaakt met een sportschool in de buurt waar gasten gebruik van kunnen maken al dan niet tegen betaling. Vraag er naar bij de receptie van het hotel.

Zwemmen is natuurlijk ook een prima mogelijkheid want je traint er zo ongeveer al je spieren mee. Kijk dus of jouw hotel een zwembad heeft of zoek uit waar het dichtstbijzijnde openbare zwembad is.

Koop ook zelf een aantal attributen die makkelijk mee te nemen zijn en waarmee je kunt trainen op je hotelkamer, zoals pols- en enkelgewichtjes en elastische banden. En zorg natuurlijk dat je er instructieboekjes bij koopt zodat je het maximale uit de attributen kunt halen.

Check vooraf of je wellicht een dvd-speler op je kamer hebt of dat je deze eventueel bij kunt reserveren. Zo kun je workout-dvd’s meenemen, bijvoorbeeld aerobics of yoga.

Als al het bovenstaande niet mogelijk is, dan kun je altijd nog gaan hardlopen of op z’n minst een flink stuk gaan wandelen in de buurt van het hotel.

Zo zie je maar, er zijn voldoende mogelijkheden om fit te blijven als je veel reist en je zou dus geen excuses meer mogen hebben om niets te doen. Als je iedere dag 20 tot 30 minuten iets aan beweging kunt doen, al is het maar een stuk wandelen, dan doe je het goed!

Bron: Toostylish

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!