Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
liefde gaat over
14 mei 2019

Filemon over de pijn van zijn scheiding

Voor zijn nieuwe programma Vreemdgaan onderzoekt Filemon Wesselink (40) onze monogame cultuur. Met zijn nieuwe partner bespreekt hij onder meer het thema vreemdgaan. De Volkskrant vroeg hem naar zijn eigen relaties en meer in het bijzonder naar zijn scheiding. “Het deed heel veel pijn.”

Blind

Filemon vindt dat hij blind is geweest voor zijn relatieproblemen. “Ik denk dat als we minder blind waren geweest we nog wel bij elkaar hadden kunnen blijven. Al was het wel moeilijk gebleven. Dat ligt aan de combinatie van onze karakters, denk ik. Mijn ex was in mijn beleving niet iemand die heel duidelijk zei wat ze wilde, waar ze stond, misschien ook omdat ze dat niet wist. Ik weet heel goed wat ik wil. En dan ben je geneigd meer ruimte op te eisen.”

Ruimte

“De ruimte die ik innam werd steeds groter en die van haar steeds kleiner. Zo is het langzaam scheef gegroeid. Tot zij zich op een dag afvroeg: wie ben ik eigenlijk nog? Ik zag het te laat. Maar zij heeft het ook te laat aangegeven, vind ik. Uiteindelijk heeft zij ervoor gekozen om een einde aan de relatie te maken. Dat ben ik niet geweest. Ik ben opgevoed met het idee dat als je drie kinderen hebt, je je verantwoordelijkheid moet nemen. Maar zij kon dat echt niet meer. En ik kon haar niet dwingen om te blijven.”

Angst

Voortaan is hij alerter in de liefde. “Mijn angstvisioen was dat het leven ophoudt als je gaat scheiden. Dat ik daar nooit overheen zou komen. Toen ik dacht: zij gaat nu echt de knoop doorhakken, ging er zo veel angst door mij heen. Als ze dat doet, zak ik door het ijs, vreesde ik. En het deed ook heel veel pijn. Maar ik ben er niet dood van gegaan.”

Bronnen: Volkskrant / Welingelichte Kringen

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vreemdgaan kan dan verleidelijk zijn, het is wel slecht voor je hart!

Vreemdgaan is slecht voor je hart. Een titel die een heel...

Ga je scheiden? Tips om deze periode te overleven

Niet alleen op de Dag van de Scheiding – 13 september...

Toe aan een nieuwe liefde: blijf nog maar even single

Ben je als single op zoek naar die echte fijne mooie...

Flirty Dancing: Wendy van Dijk swingt met singles

Wendy van Dijk heeft haar eerste programma bij SBS6 te pakken,...

Einde relatie de enige uitweg?

Kleine irritaties kunnen uitgroeien tot grote frustraties. Dan is er op...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie