Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
liefde gaat over
14 mei 2019

Filemon over de pijn van zijn scheiding

Voor zijn nieuwe programma Vreemdgaan onderzoekt Filemon Wesselink (40) onze monogame cultuur. Met zijn nieuwe partner bespreekt hij onder meer het thema vreemdgaan. De Volkskrant vroeg hem naar zijn eigen relaties en meer in het bijzonder naar zijn scheiding. “Het deed heel veel pijn.”

Blind

Filemon vindt dat hij blind is geweest voor zijn relatieproblemen. “Ik denk dat als we minder blind waren geweest we nog wel bij elkaar hadden kunnen blijven. Al was het wel moeilijk gebleven. Dat ligt aan de combinatie van onze karakters, denk ik. Mijn ex was in mijn beleving niet iemand die heel duidelijk zei wat ze wilde, waar ze stond, misschien ook omdat ze dat niet wist. Ik weet heel goed wat ik wil. En dan ben je geneigd meer ruimte op te eisen.”

Ruimte

“De ruimte die ik innam werd steeds groter en die van haar steeds kleiner. Zo is het langzaam scheef gegroeid. Tot zij zich op een dag afvroeg: wie ben ik eigenlijk nog? Ik zag het te laat. Maar zij heeft het ook te laat aangegeven, vind ik. Uiteindelijk heeft zij ervoor gekozen om een einde aan de relatie te maken. Dat ben ik niet geweest. Ik ben opgevoed met het idee dat als je drie kinderen hebt, je je verantwoordelijkheid moet nemen. Maar zij kon dat echt niet meer. En ik kon haar niet dwingen om te blijven.”

Angst

Voortaan is hij alerter in de liefde. “Mijn angstvisioen was dat het leven ophoudt als je gaat scheiden. Dat ik daar nooit overheen zou komen. Toen ik dacht: zij gaat nu echt de knoop doorhakken, ging er zo veel angst door mij heen. Als ze dat doet, zak ik door het ijs, vreesde ik. En het deed ook heel veel pijn. Maar ik ben er niet dood van gegaan.”

Bronnen: Volkskrant / Welingelichte Kringen

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel relaties stranden in de herfst

elatieproblemen, stelletjes die het niet meer zien zitten of zelfs huwelijken...

Relatie van je vriendin voorbij? Zo help je haar door een lastige tijd heen

Als je zelf ook een relatiebreuk hebt meegemaakt dan weet je...

Is een affaire altijd het einde van een relatie?

Misschien ben je zelf single omdat je ex-partner je bedrogen heeft...

Ongemakkelijke stiltes en stiekeme kusjes in nieuw seizoen First Dates

Binnenkort is het weer zover! Het restaurant van First Dates opent...

Groei aandeel singles op woningmarkt gaat verder

Bij het realiseren van nieuwe woningen zullen ontwikkelaars ook rekening moeten...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie