fileflirten

Fileflirten: zo ga je te werk

Fileflirten, we hebben het er allemaal wel eens over. Maar in de praktijk doen we er nauwelijks aan. De meeste mensen zijn in de file namelijk meer met zichzelf bezig. Maar zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan flirten tijden het filerijden? Van flirten word je blij en de andere automobilisten ook. En wie weet hou je er een mooie romance aan over. Doorbreek dus die sleur in de alledaagse file! Maar hoe ga je te werk? 

Fileflirten? Hoe dan?

Hoewel normaal gesproken de openingszin een van de moeilijkste flirtmomenten is, is dat in de file het maken van contact. In dit geval oogcontact. Vanuit de auto is dat lastig omdat het maar op een beperkt aantal manieren kan.

Spiegeltje..

Zorg dat je er fris en fruitig uitziet en check in je spiegeltje of je haar goed zit. Behalve je uiterlijk is je auto het enige wat je potentiële flirt van jou kan zien. Via je auto kan je een deel van je identiteit uitdragen, wat kan helpen bij het fileflirten. Zo kan je je auto voor vertrek zelfs een extra poetsbeurt geven of als je in een vrolijke bui bent zelfs een surfbord op je dak binden.

Manoeuvreren

Kies met zorg een leuke man/vrouw. Draai je raampje omlaag om beter zicht te hebben en controleer terloops meteen even of iemand een trouwring draagt. Doe het subtiel, want je wilt je kansen niet verpesten voordat het flirten begint. Wanneer je een leuke bestuurder hebt gevonden, zorg dan dat je met je auto naast de zijne/hare komt te staan.

Versierstrategie

Veiligheid is belangrijk! Zorg ervoor dat je daadwerkelijk stil staat, zodat je in alle rust oogcontact met die knappe bestuurder kan maken. Als deze niet terugkijkt, trek dan de aandacht met een zacht duwtje op je claxon. Te lang of te hard toeteren komt agressief over en leidt zelden tot een succesvolle fileflirt. Als het eerste contact gelegd is en jullie een geïnteresseerde blik hebben uitgewisseld, kan je overstappen op een meer gewaagde versierstrategie. Het verkeer kan immers snel weer verder rijden en dan ben je elkaar kwijt. Gebaar naar de ander om ook het raam omlaag te draaien, zodat je een gesprek kan beginnen.

Datingapps

Vind je deze strategie te spannend? Houd het dan bij glimlachen en betekenisvolle blikken. Om dan toch kennis te kunnen maken met je fileflirt, kan je datingapps installeren die gebruik maken van een algoritme dat singles bij jou in de buurt laat zien, zoals Happn. Met een beetje geluk zit jouw crush ook op deze app. Het is ook hierbij belangrijk dat je volledig stilstaat, want geen flirt is een auto-ongeluk waard.

Hoe moet het niet?

Naast alle tips, zijn er ook nog don’ts te noemen:

Ga niet in je neus zitten peuteren. Het schijnt bezigheid nummer één te zijn in de file, maar als je wilt flirten doe je dit dus even niet.

Hetzelfde geldt voor bumperkleven. Het is natuurlijk verleidelijk om zo dicht mogelijk bij je flirt te gaan staan, maar dit is absoluut not done en bovendien overtreed je dan de verkeersregels. Same story voor een flirt links of rechts van je; daar probeer je ook niet bij in de buurt te komen. Denk aan de motorrijders die nog ruimte nodig hebben om door de file heen te rijden. Het zou toch wel gênant worden als je voor de ogen van je flirt terecht wordt gewezen door een andere weggebruiker of nog erger, bijna een ongeluk veroorzaakt? Dat is niet waar we een autoverzekering voor hebben afgesloten. En zonde van de magie van het fileflirten…

Bron: Overstappen.nl – Onafhankelijk energie vergelijken

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam