België en fietsen

Fijne Belgische stad voor fijne date

Ter afsluiting van de meivakantie voor kinderen volgt als toegift nog een lang vrij weekend voor volwassenen. Hemelvaart met mogelijk aansluitend een vrije vrijdag en het weekend. Grote kans dat je al ergens op een terrasje zit op een vakantiebestemming, anders is mogelijk een idee om een bezoekje te brengen aan een fijne Belgische stad. Je hoeft daar niet ver voor weg, maar je bent er toch helemaal uit. 

België lekker dichtbij

België is heerlijk dichtbij. Toch ben je in een hele andere omgeving. Brussel en Antwerpen hoeven geen aanprijzing meer, die kennen de meeste van ons al wel. Een bezoek aan een andere leuke stad met een Frans accent bij onze zuiderburen, dat klinkt toch als een “bon” vooruitzicht. Neem nu Luik, op een half uurtje van Maastricht waar je ‘une pression’ bestelt in plaats van een pintje. Of Namen, een intiem stadje dat je prima wandelend kunt doorkruisen. Vanuit deze stad toer je zo naar de natuur van de Ardennen!

Doornik culinair op de fiets

Een stad die wel wat extra aandacht kan gebruiken is Doornik. Doornik ofwel Tournai is een historische provinciestad met de focus op culinair genieten. Een stadsbezoek kun je mooi combineren met fietsen op het platteland. Met het nieuwe knooppuntensysteem in de omgeving van Doornik stel je gemakkelijk je eigen routes samen!

Doornik is na Tongeren de oudste stad van België. De Unesco-monumenten als de kathedraal en de musea zijn aanraders naast natuurlijk een terrasje pikken aan de Schelde.

1. Kathedraal van Tournai

De vijf torens van de middeleeuwse kathedraal Notre Dame zijn herkenbare bakens in het straatbeeld. Het monumentale gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is ‘een must’ om te bezoeken. De kathedraal wordt grondig gerestaureerd.

2. Oudste huizen van België

Tournai is een vrij onbekende stad waar van alles valt te ontdekken. De klokkentoren of belfort is, samen met zes andere klokkentorens in Wallonië, op deze lijst van bijzondere bouwwerken geplaatst. Dan is er de Pont des Trous, de Brug met Gaten over de Schelde, die deel uitmaakte van een middeleeuwse verdedigingsmuur.

In Tournai zijn enkele huizen die tot de oudste van België behoren, namelijk uit de periode 1175 en 1200. Een bewegwijzerde stadwandeling voer je langs de bezienswaardige plekken en sfeervolle winkelstraatjes. In september is er de Grote Processie, een van de oudste religieuze processies van het land en een van de evenementen van de stad.

3. Terras Grand Place

Het stadshart van Tournai wordt gevormd door de Grand Place, in de zomer is het natuurlijk de plek om neer te strijken. In de omgeving worden vele bieren gebouwen. Deze vind je terug op de kaart van de cafés en restaurants.

4. Art nouveau

De in België beroemde art nouveau-architect Victor Horta tekende het ontwerp van het Musée des Beaux Arts. In het prestigieuze museum hangen werken van beroemde schilders als Manet, Monet en Toulouse-Lautrec.

Fijne Belgische stad voor fijne date

Tournai is een aangename stad waar je prima kunt verblijven. In de omgeving is volop te ondernemen, onder meer kastelen, een prachtig dierenpark en natuurlijk diverse brouwerijen. Picardisch Wallonië in de omgeving van Tournai heeft 1600 kilometer aan bewegwijzerde knooppunten die zijn verbonden met de Vlaamse en de Franse netwerken.  Misschien heb je de andere plaatsen in Belgie als eens bezocht met een vorige date, dan is het misschien leuk eens iets nieuws uit te proberen. Huur daarbij een fiets. Actief maar ontspannen bezig zijn is een goede manier op elkaar beter te leren kennen.

Ga genieten

Dit weekend weggaan dan zullen jullie niet de enigen zijn. Je kunt ook even wachten tot alle feestdagen weer voorbij zijn, dan zal het net wat rustiger zijn. Maar wanneer je jong bent dan is een beetje leven in de brouwerij ook wel plezierig. Genieten is een natuurlijk onderdeel van het Zuid-Belgische leven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.