België en fietsen

Fijne Belgische stad voor fijne date

Ter afsluiting van de meivakantie voor kinderen volgt als toegift nog een lang vrij weekend voor volwassenen. Hemelvaart met mogelijk aansluitend een vrije vrijdag en het weekend. Grote kans dat je al ergens op een terrasje zit op een vakantiebestemming, anders is mogelijk een idee om een bezoekje te brengen aan een fijne Belgische stad. Je hoeft daar niet ver voor weg, maar je bent er toch helemaal uit. 

België lekker dichtbij

België is heerlijk dichtbij. Toch ben je in een hele andere omgeving. Brussel en Antwerpen hoeven geen aanprijzing meer, die kennen de meeste van ons al wel. Een bezoek aan een andere leuke stad met een Frans accent bij onze zuiderburen, dat klinkt toch als een “bon” vooruitzicht. Neem nu Luik, op een half uurtje van Maastricht waar je ‘une pression’ bestelt in plaats van een pintje. Of Namen, een intiem stadje dat je prima wandelend kunt doorkruisen. Vanuit deze stad toer je zo naar de natuur van de Ardennen!

Doornik culinair op de fiets

Een stad die wel wat extra aandacht kan gebruiken is Doornik. Doornik ofwel Tournai is een historische provinciestad met de focus op culinair genieten. Een stadsbezoek kun je mooi combineren met fietsen op het platteland. Met het nieuwe knooppuntensysteem in de omgeving van Doornik stel je gemakkelijk je eigen routes samen!

Doornik is na Tongeren de oudste stad van België. De Unesco-monumenten als de kathedraal en de musea zijn aanraders naast natuurlijk een terrasje pikken aan de Schelde.

1. Kathedraal van Tournai

De vijf torens van de middeleeuwse kathedraal Notre Dame zijn herkenbare bakens in het straatbeeld. Het monumentale gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is ‘een must’ om te bezoeken. De kathedraal wordt grondig gerestaureerd.

2. Oudste huizen van België

Tournai is een vrij onbekende stad waar van alles valt te ontdekken. De klokkentoren of belfort is, samen met zes andere klokkentorens in Wallonië, op deze lijst van bijzondere bouwwerken geplaatst. Dan is er de Pont des Trous, de Brug met Gaten over de Schelde, die deel uitmaakte van een middeleeuwse verdedigingsmuur.

In Tournai zijn enkele huizen die tot de oudste van België behoren, namelijk uit de periode 1175 en 1200. Een bewegwijzerde stadwandeling voer je langs de bezienswaardige plekken en sfeervolle winkelstraatjes. In september is er de Grote Processie, een van de oudste religieuze processies van het land en een van de evenementen van de stad.

3. Terras Grand Place

Het stadshart van Tournai wordt gevormd door de Grand Place, in de zomer is het natuurlijk de plek om neer te strijken. In de omgeving worden vele bieren gebouwen. Deze vind je terug op de kaart van de cafés en restaurants.

4. Art nouveau

De in België beroemde art nouveau-architect Victor Horta tekende het ontwerp van het Musée des Beaux Arts. In het prestigieuze museum hangen werken van beroemde schilders als Manet, Monet en Toulouse-Lautrec.

Fijne Belgische stad voor fijne date

Tournai is een aangename stad waar je prima kunt verblijven. In de omgeving is volop te ondernemen, onder meer kastelen, een prachtig dierenpark en natuurlijk diverse brouwerijen. Picardisch Wallonië in de omgeving van Tournai heeft 1600 kilometer aan bewegwijzerde knooppunten die zijn verbonden met de Vlaamse en de Franse netwerken.  Misschien heb je de andere plaatsen in Belgie als eens bezocht met een vorige date, dan is het misschien leuk eens iets nieuws uit te proberen. Huur daarbij een fiets. Actief maar ontspannen bezig zijn is een goede manier op elkaar beter te leren kennen.

Ga genieten

Dit weekend weggaan dan zullen jullie niet de enigen zijn. Je kunt ook even wachten tot alle feestdagen weer voorbij zijn, dan zal het net wat rustiger zijn. Maar wanneer je jong bent dan is een beetje leven in de brouwerij ook wel plezierig. Genieten is een natuurlijk onderdeel van het Zuid-Belgische leven.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.