Kijk je reikhalzend uit naar de zomer? Ben je toe aan een wat meer sportieve vakantie dan andere jaren? Denk dan eens aan een lekkere fietsvakantie! Solo op de bike of in een groep singles samen fietsen? De keuze is aan jou. Liefhebbers van fietsvakanties zijn natuurlijk al om. Want het helpt tegen overgewicht, een bijna burn-out en een dreigende midlifecrises aldus de diehard fiets-junks.

Voorbereidingen fietsvakantie

Heel wat mensen denken dat je een echte diehard moet zijn om in verre landen te gaan fietsen op vakantie. Naar in een bericht op de Telegraaf lezen we dat dit gelukkig reuze meevalt. Bert Sitters, die al jarenlang op deze manier vakantie viert en 85 verschillende landen heeft bezocht zegt hierover „Over het algemeen ontdek ik leuke en rustige weggetjes. Veel bagage heb ik niet bij me, mijn twee tassen zijn lichter dan de meeste koffers of rugzakken. In de tropen heb je niet veel nodig. Met de juiste kaarten in je telefoon weet je tegenwoordig exact waar je zit, verdwalen is onmogelijk.”

Vooral in Thailand komt Sitters vaak Nederlandse fietsers tegen die een route doen van Asian Way Of Life. „Hun routeboekje wijst de weg langs de mooiste plekjes. Vaak zijn het niet meer zo jonge stelletjes die ontspannen fietsen. Je ziet ze genieten, onderweg bij een stalletje heerlijk eten. Lekker in hun T-shirtje in de tropen, terwijl in Groningen de wegen onberijdbaar zijn: ’Dat doen we wel weer voor de zomer’!”

Solo of samen fietsen?

Maar je hoeft natuurlijk geen stelletje te zijn om te genieten van een fietsvakantie! Solo op reis met de fiets kan natuurlijk ook prima, maar als je van een beetje gezelschap houdt, dan is een fietsvakantie met een groep natuurlijk een prima alternatief.

Fietsen met singles op reis

De wereld op een actieve, verrassende manier ontdekken? Kies dan voor één van de fietsreizen van Djoser. Op de fiets heb je echt contact met het land waar je doorheen reist: je bent actief bezig in de buitenlucht, ontmoet de lokale bevolking, kunt stoppen waar je wilt en komt op plaatsen die met een bus niet of moeilijk bereikbaar zijn. Met deze fietsreizen bekijk je de wereld op een unieke manier!

45+ single fietsvakanties

De single fietsvakanties van Kras Reizen kenmerken zich door een ongedwongen sfeer en een breed aanbod aan excursies en mogelijkheden ter plaatse. Over het algemeen ligt de gemiddelde leeftijd van deelnemers aan de fietsreizen boven de 45 jaar. We bieden echter ook fietsvakanties aan voor singles van 40 tot 55 jaar.

Fietsvakantie op alle niveau’s

Een fietsvakantie voor beginners, gevorderde fietsers, individueel op de fiets (solo fietsvakantie dus) of toch liever in een leuke groep? Op SNP Reizen ontdek je ze allemaal!

Tips van echte fiets-bikkels

En paar echte bikkels zijn Elmar en Ellen van Drunen. De naam van hun site zegt al genoeg: bicycle-junkies.com. Half december zijn ze terug gekomen van een 27 maanden lange fietsreis door Zuid-, Midden- en Noord-Amerika. Goedemorgen! Dat is geen vakantie meer, dat is een levensstijl. „We hebben bijna 32.000 kilometer gepeddeld en dan vooral over onverharde weten door verlaten bergstreken. Ik denk dus dat je ons wel bevlogen kunt noemen.”

De website biedt een schat aan tips en ervaringen voor wereldfietsers-to-be. Zo staat er een handige paklijst op, is er van alles te vinden over versnellingen en legt het duo uit waarom het een goed idee is om te gaan fietsen in Bolivia. En waarom wildkamperen eng lijkt, maar het in de praktijk niet is. Doe er je voordeel mee!