flirtsignalen vrouwen
29 September 2015

Fietsen verleer je niet, flirten wel

Jij hebt het er ook vast wel eens over met vriendinnen, single of niet, tot welke leeftijd je eigenlijk uit kunt gaan. En wat dan het volgende is wat jullie je afvragen is of je nog wel op de markt ligt, net als 20 jaar geleden. Redacteur Marjolein van Vrouw ging met een oude vriendin Marieke op pad om dit aan den lijven te gaan ondervinden. Ze gingen er vanuit dat ze alleen nog zouden scoren bij gescheiden mannen boven de zestig én met overgewicht.

Na jaren weer op mannenjacht

Marieke is een vriendin waar ze vaker weekendjes mee op pad gaat om lekker bij het genot van een fles wijn over de kinderen te hebben, die al op vervolgonderwijs zitten. Bij dit uitje was nu niet het plan te kletsen over koetjes en kalfjes maar om op mannen jacht te gaan. Zoals ze vroeger deden. Met rode lippenstift op een kroeg binnen gaan, kijken of er iemand zat die leuk was om een poging te wagen in gesprek te geraken.

Hij een te hip leren jasje

Na twintig jaar blijkt alleen de lippenstift niet veranderd te zijn, verder is er niets zoals het was.  Er zijn vooral geen leuke mannen in beeld. Er zijn vooral veel meer vrouwen dan mannen, dat is wat opvalt. De mannen die er wel zijn, vinden ze een beetje sneu. Iets te hip leren jack, iets te strakke broek en iets te opvallend shirt met print. De muziek is nog wel van ouds, duidelijk afgestemd op de leeftijdsgroep, namelijk 40+.

Ook zij heeft te hip leren jasje

Tijdens het afkeuren van de mannen beseft Marjolein ook dat zij met haar hippe leren jasje, met haar iets te strakke jurk die eigenlijk ook een iets te opvallende print heeft, net zo sneu is als die mannen. Het is niet aan haar die mannen af te kraken, alleen omdat zij ook een leuke avond of leuk leven willen hebben. Toch.

Fietsen verleer je niet, flirten wel

Bij het bestellen van een tonic, om goed bij de les te blijven, spreekt een man haar aan. He contact, denkt ze, er is een opening. Maar nee, een vrouw duikt op naast hem en zoent hem plat op de mond, om vooral duidelijkheid te scheppen.  Marjolein kijkt nog eens rond maar haar onzekerheid wordt alleen maar groter. Zij voelt zich oud en  dik. Zoals je fietsen ook leert om nooit af te leren, zo is dat blijkbaar niet met flirten. Ze is haar versiertechnieken verleerd door de veilige wetenschap, van het hebben van een man, die haar nog steeds de leukste vindt.

Zonder telefoonnummer naar huis

De opdracht van de avond om met een telefoonnummer van een mannelijke date thuis te komen, gooien ze overboord. Ze verlaten de kroeg waar anderen vrolijk op YMCA staan mee te swingen. Ze zoeken een rustige plek omdat ze er klaar mee zijn. Je houdt het echter niet voor mogelijk, raken ze daar onbedoeld en ongewild in gesprek met twee mannen die hard op zoek zijn. Een ervan doet volledig zijn leven met zijn ex en nieuwe scharrels uit de doeken. Hij zegt niets van vrouwen te snappen.

Ben 100% eerlijk naar elkaar

Zo moeilijk zijn we niet, zegt Marjolein.Vrouwen willen hetzelfde als mannen. Iemand die voor 100% voor je gaat. Wanneer je merkt dat een van de twee die 100% niet kan opbrengen, dan moet je die persoon opgeven. Dat gaat nooit goed komen. Ga ergens in geloven wat wel haalbaar is. Zowel mannen als vrouwen moeten tijdens het daten eerlijk zijn tegen elkaar. Daar hebben beide partijen recht op. Mooi gesproken Marjolein.

Missie geslaagd

Nee, Marjolein en Marieke gingen echt niet mee naar een shoarma tent met die twee mannen. “Ik wil wel graag je telefoonnummer. Ben gerust, ik ga je niet bellen, maar dan kom ik op de redactie met een nummer en dan is mijn missie geslaagd.”

Begin met van jezelf te houden

Op mannenjacht is dus echt zo makkelijk nog niet. Maar wie niet waagt, die wint nooit. Heb niet te hoge verwachtingen en ben je bewust van de leeftijd. Ben er trots op hoe je nu bent. Begin met houden van jezelf, dat zul je dan al uitstralen, met of zonder hip leer jasje en mooie print op je jurk.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vrouwen voelen zich in zomer sexier en flirten dan meer

De zomerse temperaturen doen de onzekerheid van de Nederlandse vrouw over...

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Het mag weer: Daten in real life!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Hoe eerlijk zijn singles bij het maken van hun datingprofiel

Wie heeft er nog nooit een leugen vertelt aan zijn Crush tijdens het...

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie