festival kampeer tips

Festivals willen wegwerptenten weg hebben

Wie weleens een festival en de bijbehorende camping heeft bezocht, weet hoeveel afval er wordt achtergelaten. Festivalgangers laten ongegeneerd hun vuilnis liggen – inclusief tenten, matrassen en andere, nog perfect bruikbare spullen. De Britse Association of Independent Festivals wil daar korte metten mee maken.

Uiteraard zouden de vervuilers zelf bewuster moeten worden van hun daden, maar niet alle schuld ligt bij hen. Veel winkels promoten typische festivalspulletjes, zoals tenten, immers als wegwerpproducten. Goedkoop, makkelijk en je hoeft er achteraf niet mee te slepen. Vaak zijn die spullen nog in perfecte staat en verdienen ze dus een tweede leven.

250.000 tenten per jaar

Volgens de Association of Independent Festivals (die festivals als Boomtown en Boardmasters vertegenwoordigt) worden in Groot-Brittannië alleen al zo’n 250.000 tenten achtergelaten op muziekfestivals. Een studie wijst uit dat 9,7% van de festivalgangers een tent had achtergelaten. Veel van de tenten worden niet ingezameld door goede doelen en belanden dus rechtstreeks op de vuilnisbelt. Per stuk komt dat neer op zo’n 3,5 kilogram niet-recycleerbaar plastic.

Take Your Tent Home

De organisatie organiseert daarom de campagne Take Your Tent Home. Die wil retailers enerzijds aanzetten om hun producten niet langer als single-use te promoten en anderzijds wil ze consumenten bewust maken van hun daden. “De bedoeling is niet om duurdere tenten te promoten. Maar een tent bevat dezelfde hoeveelheid plastic als 8.700 plastic rietjes, dus festivalgangers kunnen hun ecologische voetafdruk beperken door hun spullen te hergebruiken”, aldus CEO Paul Reed. Door je tent mee te nemen en opnieuw te gebruiken, help je het milieu en je portefeuille. Want ook al zijn ze niet duur, de kosten van al die campingspullen lopen toch snel op.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.