singles festival

Festivals bieden je geluk en een open mind

Heb jij al tickets klaarliggen voor Torhout Werchter, Tomorrowland of een ander fantastisch muziekfestival? Dan mag jij jezelf gelukkig prijzen. En niet alleen omdat de festivals al uitverkocht zijn, maar ook omdat je letterlijk gelukkiger wordt van een festival. Als dat geen goed excuus is om ze allemaal af te struinen, dan weten wij het ook niet meer.

Zelfontwikkeling

Een festival draait om meer dan alleen bier, muziek en ontspannen. We doen er ook aan zelfontwikkeling. De combinatie van verschillende nationaliteiten, muziek en een gedeelde ervaring wordt een belangrijke kracht die onze persoonlijkheid beïnvloedt. Zo zijn er tal van studies die aantonen dat muziek een significant effect heeft op de perceptie en gezondheid van de luisteraars.

Muziek maakt gelukkig

De universiteit van Groningen ontdekte bijvoorbeeld dat zij die meer naar vrolijke muziek luisteren gelukkiger zijn dan anderen. Dat komt omdat er chemische veranderingen in onze hersenen plaatsvinden wanneer we naar muziek luisteren. Door muziek komt er dopamine vrij, een hormoon waarvan we gelukkiger worden.

Verrassingseffect

En dat is nog niet alles, ook het steeds verrast worden door muziek, de veranderende akkoorden en mooie noten zorgen ervoor dat we gelukkiger worden. Volgens neurowetenschapper Valorie Salimpoor veroorzaakt het verrassende effect van muziek tal van cognitieve nuances die ons plezier bezorgen en opnieuw dopamine vrijmaken. Het resultaat? Instant gelukzaligheid.

Euforische ervaring!

Maar uiteraard speelt ook het contact met anderen een belangrijk rol in onze festivalervaring. De heilige drievoud van muziek, mensen en een ontspannen sfeer zorgen voor een euforische ervaring die we de rest van ons leven meedragen. Lets go out!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag