singles festival

Festivals bieden je geluk en een open mind

Heb jij al tickets klaarliggen voor Torhout Werchter, Tomorrowland of een ander fantastisch muziekfestival? Dan mag jij jezelf gelukkig prijzen. En niet alleen omdat de festivals al uitverkocht zijn, maar ook omdat je letterlijk gelukkiger wordt van een festival. Als dat geen goed excuus is om ze allemaal af te struinen, dan weten wij het ook niet meer.

Zelfontwikkeling

Een festival draait om meer dan alleen bier, muziek en ontspannen. We doen er ook aan zelfontwikkeling. De combinatie van verschillende nationaliteiten, muziek en een gedeelde ervaring wordt een belangrijke kracht die onze persoonlijkheid beïnvloedt. Zo zijn er tal van studies die aantonen dat muziek een significant effect heeft op de perceptie en gezondheid van de luisteraars.

Muziek maakt gelukkig

De universiteit van Groningen ontdekte bijvoorbeeld dat zij die meer naar vrolijke muziek luisteren gelukkiger zijn dan anderen. Dat komt omdat er chemische veranderingen in onze hersenen plaatsvinden wanneer we naar muziek luisteren. Door muziek komt er dopamine vrij, een hormoon waarvan we gelukkiger worden.

Verrassingseffect

En dat is nog niet alles, ook het steeds verrast worden door muziek, de veranderende akkoorden en mooie noten zorgen ervoor dat we gelukkiger worden. Volgens neurowetenschapper Valorie Salimpoor veroorzaakt het verrassende effect van muziek tal van cognitieve nuances die ons plezier bezorgen en opnieuw dopamine vrijmaken. Het resultaat? Instant gelukzaligheid.

Euforische ervaring!

Maar uiteraard speelt ook het contact met anderen een belangrijk rol in onze festivalervaring. De heilige drievoud van muziek, mensen en een ontspannen sfeer zorgen voor een euforische ervaring die we de rest van ons leven meedragen. Lets go out!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.