dansen voor singles

Feestje? Er is altijd een reden!

We vieren te weinig feest, zeggen we zelf. Een derde van de Nederlanders zou vaker een feestje willen organiseren en 37 procent wil vaker een feestje bezoeken. Dit blijkt uit onderzoek van wijnmerk Martini onder ruim 1000 Nederlanders.

Start van de vakantie
Niet alleen onze verjaardag (35%) is reden voor een feestje, ook de start van de vakantie willen we aangrijpen om feest te vieren (29%). Eén op de vijf vrouwen wil meer tijd besteden aan het jubileum van hun huwelijk, terwijl mannen liever vieren dat het weekend weer is begonnen.

Nieuwe schoenen
Slechts een vijfde van de Nederlanders grijpt elke gelegenheid aan om een feestje te vieren. Toch zou bijna de helft dit liever anders zien. Zelfs een nieuw paar schoenen is voor sommigen (2%) een feestje waard.

Relatie of huwelijk
“Het leven zit vol momenten van geluk,” vertelt Sara Walraven, brandmanager van het merk. Driekwart van de Nederlanders (76%) vindt dat je ook met zijn tweeën een geslaagd feestje kunt vieren. “Het jubileum van je relatie of huwelijk is hiervoor natuurlijk uitermate geschikt,” zegt Walraven. “Helaas voor de vrouwen staat dit moment hoger op hun prioriteitenlijstje dan op dat van hun partners.”

Flink uitpakken
Als we dan toch een feestje vieren, pakken we flink uit. Ruim veertig procent van de mannen let niet al te erg op de kosten, tegenover 29% bij de vrouwen. Vrouwen zijn minder bezig met hun imago als feestganger dan mannen. Dertien procent van de mannen heeft dan ook wel eens een excuus verzonnen om ergens weg te kunnen en naar een beter feestje te gaan.

Altijd een reden voor een feestje
Opvallend is dat een groot deel van de Nederlanders met kinderen in de middelbare school leeftijd meer feestjes wil geven (39%) en ook meer feestjes wil bezoeken (52%). “Dat is wel te verklaren,” zegt Walraven. “Deze mensen zien hun kinderen het uitgaanscircuit ontdekken en herinneren zich weer hoe leuk het is om een feestje te vieren. Daar hoeft geen bijzondere aanleiding voor te zijn want ook het vieren van het weekend kan leuk zijn!”

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.