Feestdagen voor singles eenzaamste dagen van het jaar

Maar liefst driekwart van de singles vindt Kerstmis en Oud & Nieuw de eenzaamste dagen van het jaar. Zo’n 20 procent van hen blijft ook daadwerkelijk alleen thuis. Een nieuwe liefde wordt het meest gemist en als men geen familiaire verplichtingen had vertrok 34 procent naar een exotische oord. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl onder 750 singles.

Eenzamer & Eenzaamst
30 procent van de singles voelt zich met Oud & Nieuw het meest alleen, voor 21 procent is dit tijdens de Kerstdagen. Het ontberen van een nieuwe geliefde blijkt voor de helft van de singles het grootste gemis. Voor 19 procent is het geen compleet gezin hebben het zwaarst. Nog eens 9 procent mist zijn ex-partner het meest tijdens de feestdagen en 7 procent de kinderen omdat ze bij de andere ouder verblijven. Meer dan de helft haalt overigens wel het kerstgevoel in huis door een kerstboom neer te zetten.

Liefde & Vriendschap
Verreweg de meeste singles gaan met de feestdagen naar familie (41%). Zo’n 20 procent blijft echt alleen thuis en 10 procent gaat naar vrienden. De sterke behoefte aan een eigen lief zorgt ervoor dat men in de weken voor Kerst actiever op zoek gaat naar nieuwe contacten. Zo heeft 20 procent zich de afgelopen weken ingeschreven bij een datingsite, 15 procent gaat vaker uit, 13 procent onderneemt activiteiten voor singles en 11 procent spreekt vaker onbekenden aan in de supermarkt, sportschool of het café. Een kleine 7 procent gaat op singlevakantie of een weekendje weg.

Doorn in het oog
Bijna 40 procent van de ondervraagden vindt het bijzonder vervelend om zielig gevonden te worden omdat ze geen partner hebben. Ook stelletjes die elkaar een gelukkig Nieuwjaar kussen blijven een doorn in het oog van de single, evenals het zien van innig gelukkige koppels met of zonder kroost. Bijna 20 procent vindt het, min of meer verlicht, samenkomen met familie het meest vervelende aspect van de feestdagen.

Stiekeme uitvlucht
Als er geen familiaire verplichtingen bestonden zou 34 procent van de singles het liefst het land verlaten en op vakantie gaan naar een exotische bestemming. Ook veel vrienden uitnodigen en thuis een feestje bouwen, of met vrienden gaan stappen en eens flink dronken worden scoren hoog. Zo’n 12 procent zou het liefst alleen thuis blijven, niemand zien en zijn of haar eigen ding doen. Een kleine 9 procent bestelt het liefst een escort of gigolo.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?