alcohol

Feest tip: geef eens een cocktailparty

Zomerse temperaturen lenen zich uitstekend voor een feestje. Wat dacht je van een heuse cocktailparty met je vrienden? De cocktailparty is helemaal terug van weggeweest en erg populair. Natuurlijk, bier staan nog steeds bovenaan op feestjes maar de cocktail is een echte sfeermaker.

Kies wat leuke, lekkere, zwoele muziek uit, nodig je vrienden uit en geniet van  een cocktailparty bij je thuis.

10 simpele tips voor een onvergetelijk cocktailfeestje

1) Menu

Denk goed na welke cocktails je op het menu gaat zetten. Cocktails vragen namelijk om veel verschillende ingrediënten. Liever een klein aantal verschillende (3-5) cocktails goed bereiden, dan veel verschillende cocktails net niet. Denk goed na over de benodigdheden en ga daar vervolgens creatief mee om.

2) Drank

Basic dranken zijn vodka, rum, gin en whiskey. Echt leuk wordt het als je ook andere dranken hebt. Zoals Amaretto, Tequila en Malibu.

3) Garnering

Met garnering maak je je cocktails helemaal af. Denk niet alleen aan citroen, limoen, sinaasappel, munt en cocktailkersen, maar bijvoorbeeld ook aan tobasco en Prosecco.

4) Cocktail glazen

De juiste cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Cocktails schenk je in verschillende glazen. Martini glazen, long drink glazen, tumbler glazen. Denk dus goed na welke cocktails je wil gaan aanbieden en welke glazen daarbij horen. Wil je zeker zijn dat je genoeg glazen hebt? Zorg dan dat je dubbel zo veel glazen in huis hebt. Reken je op 20 gasten? Dan moet je dus 40 glazen hebben. Zorg dat iedereen zijn eigen glas onthoudt. Wij gebruiken hiervoor zelf leuke, plastic “glasmarkers” in verschillende kleuren die je kunt vastplakken op de buitenkant van je glas. Erg handig!

5) Rietjes en roerstaafjes

Rietjes en roerstaafjes zijn erg handig, maar worden vaak vergeten. Deze zijn goed te verkrijgen bijvoorbeeld bij de Sligro of de Hanos.

6) IJsblokjes

Zorg voor veel crushed ijs in huis. Heb je niet de luxe van een grote Amerikaanse koelkast met verse ijsblokjes? Zorg dan dat je ijs in huis haalt en stop dit in wijnkoelers. Hoeveel ijs? Met een zak ijs van 5 kilo kom je een heel eind.

7) Cocktailhapjes

Denk niet alleen aan drank, maar ook aan een goede combinatie met hapjes. Dat kan simpel of in stijl met fingerfood. Kies je voor simpel dan zijn tortilla chips, zoute pepsels of kaasstengels een leuke aankleding. Kies je voor stijlvol, denk dan aan kleine hapjes als tapas (koud of warm), kleine wraps of sushi!

8) Starter

Ga voor een knallende start! Bijvoorbeeld met een mini-cocktail als starter. Met een Appeltaartje of Tequila Slammer krijg je iedereen meteen in de juiste cocktail stemming!

9) Thema

Thema’s doen het altijd goed. Bijvoorbeeld Limbo, Masquerade, Geisha, Black Tie / Cocktail dress of Hed Kandi! Natuurlijk met bijpassende muziek en dress code!

10 Cocktail shaker

Ben je zelf geen natuurtalent met het shaken van cocktails? Huur dan een cocktail shaker in. Spectakel gegarandeerd! En je kunt al je aandacht richten op je gasten. Wil je er zelf ook iets van leren? Dan is een cocktail workshop in huis met je beste vriend(inn)en misschien wel een leuk idee!

Meer tips en inspiratie voor een fantastische cocktailparty vind je hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.