sporten is sexy

Fanatieke sporters zijn vaker hoog opgeleid

Ben jij vaak in de sportschool te vinden, werk jij je geregeld in het zweet op het voetbalveld, Of ben je juist met geen mogelijkheid van de bank af te krijgen? Uit een onderzoek blijkt dat de mate waarin je sport afhangt van je opleidingsniveau.

Intensief bewegen

Zo zouden hoger opgeleiden naar verhouding het vaakst intensief bewegen. 68 procent van hen zou in ieder geval wekelijks sporten. Van de lager opgeleiden  zou 35 procent wekelijks porten en in het geval van middelbaar opgeleiden is dit 52 procent. Het Utrechtse Mulier Instituut voerde het onderzoek uit. De resultaten gaan over de periode van 2011 tot 2015. In vergelijking met vorige metingen zijn alle drie de groepen in ieder geval iets meer gaan sporten. Een goed teken!

Sportief gedrag

Naast deze algemene resultaten bleek uit het onderzoek eveneens dat er in grote gemeenten (dat wil zeggen: gemeenten met meer dan 300.000 inwoners) een groter gat zit tussen het sportieve gedrag van hoger en lager opgeleiden. Van de hoger opgeleiden sport 71 procent wekelijks tegenover 29 procent van de lager opgeleiden.

Meer kennis over sporten

Een verklaring voor de resultaten heeft er volgens het Mulier Instituut mee te maken dat hoger opgeleiden meer weten over gezondheid en sportmogelijkheden in hun buurt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.