facebook liefde voorspellen

Facebook voorspelt jouw liefdesleven

Het staat niet eens in de sterren geschreven, maar Facebook kan op basis van jouw vriendennetwerk achterhalen met wie je samen bent, én voorspellen of je relatie zal standhouden.

Je sociale netwerk verklapt veel over met wie je samen bent, en blijkbaar ook over de levensvatbaarheid van je relatie. Dat staat te lezen in een paper van professor Jon Kleinberg van de Amerikaanse Cornell-universiteit en Facebook-onderzoeker Lars Backstrom.

Het duo gebruikte voor zijn onderzoek de data van 1,3 miljoen Facebook-gebruikers, die tenminste 20 jaar oud zijn, 50 tot 2000 virtuele vrienden hebben en hun relatie openbaar hebben gemaakt op de sociale netwerksite. In totaal werden 379 miljoen ‘knooppunten’ en 8,6 miljard links onderzocht.

Bruggetje

Er werd niet louter gekeken naar het totaal aantal gezamenlijke vrienden dat twee mensen hebben, de gebruikte meeteenheid heet ‘dispersie’. Er is sprake van ‘hoge dispersie’ wanneer de gezamenlijke vrienden van een koppel nauwelijks of geen connectie met elkaar hebben – jouw lief is zowel bevriend met je oude schoolkameraden als met je huidige collega’s, maar verder hebben deze mensen onderling geen verband met elkaar. “Een partner is een brug tussen iemands verschillende sociale werelden”, aldus onderzoeker Jon Kleinberg.

Zijden draadje

Op basis van dit ‘dispersie-algoritme’ kon men 60 procent van de tijd juist inschatten wie de partner van een bepaalde Facebook-gebruiker is. Nog opvallender: Facebook zou zelfs kunnen achterhalen welke relaties aan een zijden draadje hangen. Een Facebook-koppel met een lage dispersie heeft volgens de onderzoekers immers 50 procent meer kans binnen de twee maanden uit elkaar te gaan dan een koppel met een hoge dispersie (de onderzoekers volgden de gebruikers twee jaar lang elke twee maanden).

Voor Facebook zijn deze resultaten met name bruikbaar bij het op maat aanbieden van advertenties en andere content. Hoe meer Facebook weet over jouw relatie, hoe meer gepersonaliseerd je nieuwsoverzicht er zal uitzien.

Ben je al fan van onze Facebook pagina? This is the moment… -;

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.